‘KAMUDA SENDİKAL AYRIM SONA ERMELİ’

389

Türk Sağlık Sen üyelerinin ayak oyunları ile istifaya, sendika değiştirmeye zorlandığını belirten Türk Sağlık Sen Kütahya Şube Başkanı Hasan Gök, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanımıza çağrıda bulunuyorum. “Bir emir verin “Kamuda sendikal ayrımcılığı sonlandırın” dedi.

‘BİR KEZ DAHA MAĞDUR EDİLDİLER’

Türk Sağlık Sen Kütahya Şube Başkanı Hasan Gök, kamu çalışanları arasındaki ücret adaletsizliğine dikkat çektiği bir basın açıklamasında bulundu. 3600 ek gösterge meselesinde 3 hizmet sınıfının mağdur edildiğine değinen Hasan Gök, “Yıllardır söz verildiği halde lise ve üniversite mezunu Yardımcı Hizmetler Sınıfında çalışanlara Genel İdari Hizmetler kadrosu verilmemiştir.” Şeklinde konuştu. Özelleştirme nedeniyle değişik kurumlara atanan, idari destek ve idari büro personellerinin, bu kişilerin çoğu teknik eleman olduğu halde hizmetli ve memur kadrolarına atamalarının yapılmadığını söyleyen Gök, özelleştirme mağdurlarının bir kez daha mağdur edildiğini belirtti.

Kütahya özelinde çalışma hayatında yaşanan büyük sorunlara dikkat çeken Gök, “Yıllardır Kamu da adalet ve liyakatli atama yapılmamaktadır. Bunun en son örneği Sağlık Bakanlığı’na bağlı kurum ve kuruluşlarda yapılan sözleşmeli idareci atamalarıdır. Sözleşmeli idarecilerin doktor ünvanı olanların bir kısmı hariç tamamı aynı sendikanın üyeleridir. İlimizde Sağlık çalışanlarının yüzde 30 a yakını Türk Sağlık Sen Üyesi’dir. 1700 Türk Sağlık Sen üyesinden eğitimi ve liyakati  olan hiç mi personel yoktur? Yoksa biat etmediklerinden mi idareci olamamaktadır?” ifadelerini kullandı.

‘ÜYELERİMİZ İSTİFAYA ZORLANIYOR’

Devletin makamlarının millete hizmet etme yeri olduğuna vurgu yapan Gök, “Biz kamu da birilerine değil devlete sadakat, onun bunun adamı değil işini bilen liyakat sahibi yöneticiler istediğimizi her platformda dile getirdik, getirmeye de devam ediyoruz. Bu sadece bizim meselemiz değil, bütün milletimizin meselesidir.” dedi. Mayıs ayının sendikaların üye sayılarının tespit edildiği ay olduğunu ifade eden Gök, sendika üyeliğini değiştirmek için de son tarih 14 Nisan günüdür. Hal böyle olunca adaletli ve liyakatli şekilde atanan sevgili idarecilerimizden bazıları, malum sendikaya çıkar sağlamak amacıyla her yıl olduğu gibi bu yılda harekete geçmişler, üyelerimizi ayak oyunları ile istifaya, sendika değiştirmeye zorlamaktadırlar.” Dedi.

‘ÜYELERİMİZ DE OY KULLANACAK’

Ülkenin seçim sathına girdiği bir dönemde, personele ayrımcılık yapmanın, ötekileştirmenin siyasi açıdan kimseye fayda getirmeyeceğini belirten Gök, Türk Sağlık sen üyelerinin de birer seçmen olduğunu siyasi iradeye hatırlattı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanına çağrıda bulunan Gök, “Bir emir verin “Kamuda sendikal ayrımcılığı sonlandırın” dedi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *