KÜTAHYA KONTEYNER KENT ÇOK KISA SÜREDE AÇILACAK

451

KUTSO Nisan ayı meclis toplantısında konuşan KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat, “Kütahya Konteyner Kent” projesinde oldukça önemli bir noktaya gelindiğine değindi. Toplantıda Kütahya Konteyner Kent projesinin ilk etabının kısa sürede kullanıma sunulacağı ve açılışının yapılacağı bilgisi paylaşıldı

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Nisan ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen toplantının ardından üyeler için Oda’nın sosyal tesislerinde iftar yemeği düzenlendi. Toplantıya, KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat ve Yönetim Kurulu Üyeleri, KUTSO Meclis Başkan Vekili Harun Yurdagül ve Meclis Üyeleri, Meslek Komite Başkanları ve KUTSO Akademik Danışmanı Dr.Öğr. Üyesi Zeynep Hiçdurmaz katıldı.

Kütahya Valiliği himayelerinde gerçekleştirilen “Kütahya Konteyner Kent” projesinde oldukça önemli bir noktaya gelindiğine değinen KUTSO Yönetim Kurulu Esin Güral Argat, tüm bağışlarla birlikte yaklaşık 800 kadar konteyneri bölgeye sevk etmek üzere hazırlıklarının tamamladığını ifade etti. Konteynerlerin önemli bir bölümünün de bölgeye sevk edildiğini belirten Güral Argat, konuyu yerinde değerlendirmek ve alanı görmek üzere günübirlik bir Hatay ziyareti yaptıklarını ifade etti.

ALTYAPI ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

Geçmiş olsun ve başsağlığı dileklerini ilgili mercilerle paylaştıklarını dile getiren Güral Argat, Vali Ali Çelik ve AFAD Genel Bölge Başkanı Yunus Sezer ile birlikte “Kütahya Konteyner Kent” sahasını ziyaret ettiklerini ifade etti. Altyapı çalışmalarını, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin tamamladığını ve çalışmaların tamamlandığı yerlere de KUTSO tarafından sevk edilen konteynerların çok başarılı ve doğru bir şekilde yerleştirilmelerinin yapıldığını da paylaşan Güral Argat, verilen destekler için herkesin emeğine teşekkür etti.

Toplantıya, KUTSO Meclis Başkan Vekili Harun Yurdagül başkanlığında gündem maddeleriyle devam edildi. Meclis Divan Kâtibi Kemal Emre Olçar, bir önceki toplantının karar özeti vb. hususları, Yönetim Kurulu Üyesi Melih Aslan mali konuları, Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Kırdar ise Mart ayı faaliyet raporunu ve rehbere yeni eklenen ve güncellenen TOBB NACE kodlarını sundu.

‘TÜM KURUMLARIN SORUMLULUĞU VAR’

KUTSO bünyesine yeni katılan Dumlupınar Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Doktor Öğretim Üyesi Zeynep Hiçdurmaz, KUTSO Akademik Danışmanlığı boyunca gerçekleştireceği hedeflerden söz etti. Hedeflerin akabinde danışmanlık sürecinde bazı planlama ve önerilerinin olacağını ifade eden Hiçdurmaz, özellikle bu noktada proje çalışmalarının da başta olacağını ve proje konusunda çok dinamik bir proje ekibiyle tanıştığını ekledi. Avrupa Birliği projeleri başta olmak üzere, iyi bir çağrı takibiyle yapabileceği tüm destekleri gerçekleştireceğini söyleyen Hiçdurmaz, günümüzde dezavantajlı grupların topluma sosyal içermelerinin güçlendirilmesinin çok önemli olduğunu ve her ne kadar alan ekonomik saha olsa da, bunun sosyal alanda güçlendirilmesinin son derece önem taşımakta olduğunu da dile getirdi. Bu konuyla alakalı tüm kurumların da sorumluluğunun olduğunu, bu kurumsal sorumluluk kapsamında sosyal içerme faaliyetlerini güçlendirici, başta kadınların istihdamı olmak üzere, engelliler ve dezavantajlı grupların topluma ve ekonomik hayata katılımlarını güçlendirici faaliyetlerin öncelikli amaçlar olarak belirlenebileceğini belirtti.

Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Kırdar, deprem dolayısıyla Hatay’a gerçekleştirilen ziyarette, yapımı gerçekleştirilen Kütahya Konteyner Kent projesinin ilk etabının kısa sürede kullanıma sunulacağı ve açılışının yapılacağı bilgisini paylaştı.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *