BAYRAM TEDBİRLERLE GELİYOR

1362

753 PERSONEL

SAHADA OLACAK

Bayramda vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak için harekete geçen Kütahya Emniyeti, üç gün boyunca toplamda 375 ekip ve 753 personeli sahada denetim ve bilgilendirme çalışmaları için görevlendirecek. Tüm şehirlerarası otobüsler denetlenecek ve yolcular bilgilendirilecek

21-23 Nisan 2023 tarihleri arasında idrak edilecek olan Ramazan Bayramı nedeniyle vatandaşlar akraba ziyaretleri ve ya tatil için yeniden yollara çıkacak. Kütahya’da da İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi kapsamında bayram tedbirlerini eksiksiz uygulayacak olan Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, halkın can ve mal güvenliğini sağlamak için gece gündüz demeden görev yapacak.

HER ŞEHİRLERARASI OTOBÜS DENETLENECEK

Şehirlerarası yollarda trafik ekiplerinin görünürlüğünü arttırarak sürücülerin dikkatini en üst seviyede tutmak ve oluşabilecek olumsuzluklara en hızlı şekilde müdahale edebilmek amacıyla her 10 kilometrede bir ekip görevlendirilecek. “Yaşam İçin Kısa Bir Mola” projesi kapsamında şehirlerarası seyahat eden sürücülere trafik kuralları Yaşam Tünelinde tekrar hatırlatılacak. Otogardan çıkış yapan tüm şehirlerarası otobüsleri denetlenecek ve yolcular bilgilendirilecek.  Şehirlerarası yolcu otobüslerinde trafik kural ihlali yapılıp yapılmadığının tespiti için sivil kıyafetli polisler görev yapacak. Ayrıca, tatil süresi boyunca dronlar ile ardı ardına şerit değiştirme, banket kullanımı, emniyet kemeri kullanımı, sürüş esnasında cep telefonu kullanımı gibi trafik kural ihlalleri tespit edilecek.

M. RIDVAN CEBECİOĞLU




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *