MHP MİLLETVEKİLİ AHMET ERBAŞ KÜTAHYA’NIN SORUNLARINI AÇIKLAYARAK DESTEK İSTEDİ: KÜTAHYA CUMHURBAŞKANINDAN MÜJDE BEKLİYOR

106

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 28 Şubat’ta Şehir Hastanesinin açılışını yapmak için Kütahya’ya geleceğini hatırlatan MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, “Kütahya müjde, destek, yol bekliyor, Kütahya kavşak istiyor, Kütahya sanayisinin gelişmesini istiyor, Kütahya stadının mevcut yerinde yapılmasını istiyor.” Şeklinde konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, Türkiye Büyük Millet Meclisinde Kütahya’nın genel sorunlarını bir kez daha açıklayarak destek istedi.

KÜTAHYA REKORDA BÜYÜK PAY SAHİBİ

2023 Yılında Kütahya’nın ihracatının 1 Milyar Doların üzerinde olduğunu ifade eden MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, Türkiye’nin 2023 yılında ihracatının 255 milyar 809 milyon dolara’ ulaşarak, cumhuriyet tarihi rekorunu kırdığını belirtti. Kütahya’nın 1 milyar doların üzerindeki ihracat ile bu rekorlarda çok büyük bir pay sahibi olduğunu vurgulayan Erbaş, 2024 Ocak ayı rakamlarının 2024 yılının sonunda ihracatın 300 milyar doları geçeceğini işaret ettiğini dile getirdi.

KÜTAHYA İÇİN DESTEK YETERSİZ

Kütahya’ya yapılan tasarım ürün geliştirme projesi desteği, yurtiçi ve yurtdışı fuar destekleri, ihracat destek ofisi ve eximbank destekleri, 3bin 400 esnaf ve sanatkara yapılan yaklaşık 1,5 milyarlık desteğe dikkat çeken Erbaş, “Destekler Kütahya’mız için güzel ancak yetersizdir. Kütahya’ya verilen ihracata yönelik devlet yardımları 2023 yılında 31.6 milyon Türk lirasıdır.Bu yardımlar özellikle Çin ile çinide, seramikte ve cam sektöründe yarışan Kütahyalı sanayicimiz için yeterli değildir. Ayrıca sanayicinin en büyük gider kalemi de enerjidir. Enerji kaynaklarının içerisinde de en avantajlısı yenilenebilir, sürdürülebilir, tükenmeyen, ucuz, güvenilir, çevre dostu, yerli ve yeşil bir enerji türü olan jeotermal enerjidir. Jeotermal enerji, birçok ülkede doğrudan ve dolaylı olarak kullanılmaktadır. jeotermal sistemlerin, entegrasyon ve çeşitli sıcaklık kademelerine göre farklı alanlarda değerlendirilmesi, jeotermal yatırımları daha da ekonomik hale getirmektedir.” İfadelerini kullandı.

YAPIMI 11 YIL SÜREN

ŞEHİR HASTANEMİZ AÇILIYOR

Kütahya Şehir Hastanesinin açılmasının Kütahya için çok önemli olduğunu belirten MHP Kütahya Milletvekili Erbaş, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 28 Şubat’ta yapımı yaklaşık 11 yıl süren şehir hastanemizin açılışını yapmak için Kütahya’ya geleceğini öğrendik. Yapımı yılan hikayesine dönen şehir hastanesinin sonunda açılıyor olması şehrimiz için çok önemlidir.”dedi.

Kütahya’ya gelecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan müjdeler beklediğini söyleyen Milletvekili Erbaş yüce mecliste Kütahya’nın sorunları şöyle dile getirdi: “Buradan sayın cumhurbaşkanımıza sesleniyorum. Kütahya müjde bekliyor, Kütahya destek bekliyor, Kütahya yol bekliyor, Kütahya kavşak istiyor, Kütahya sanayisinin gelişmesini istiyor, Kütahya stadının mevcut yerinde yapılmasını istiyor. İnşallah, sayın cumhurbaşkanımızdan bu müjdeleri alacağımıza da inanıyorum. 23 şubat 2024 tarihinde Tunçbilek’teki 52 milyon tonluk kömür rezervine sahip maden sahası gerçekleştirilecek olan ihalenin Kütahya’mız, ülkemiz ve enerji üretimindeki stratejilerimiz için en güzel şekilde sonuçlanmasını umuyorum.”

MURAT DAĞI İLİÇ OLMASIN!

Gediz’de Gimsan’ın özelleştirilmesinden kaynaklı yaşanan travma henüz atlatamamışken, aynı şeyleri Murat Dağı için de yaşamak istemediklerini ifade eden Erbaş, “Yaklaşık 6 yıldır bu kürsüye her çıktığımda Murat Dağı’ndaki altın madeni ile ilgili itirazlarımız tutanaklardadır. Erzincan İliç’te yaşanan felaketin göz göre göre Murat Dağı’nda da yaşanmasına müsaade etmeyelim. Erzincan İliç’te yaşanan felaketten ve Marmara Denizi’nde kaybolan denizcilerimizden iyi haberler almayı, ülkemizin, milletimizin ve tüm insanlığın da felaketlerden uzak olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Pençe-kilit harekatında şehit olan Kütahyalı piyade sözleşmeli onbaşı Mustafa Özkardeş’e Allah’tan rahmet, acılı ailesine, Kütahya’mıza ve büyük Türk milletine sabırlar diliyorum.” Dedi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *