FETİH VE HIDIRELLEZ COŞKUSU HİSAR’DA YAŞANDI

522

Bolluğun, bereketin, birliğin beraberliğin simgesi Hıdırellez ve Kütahya’nın Fethinin 949. Yıldönümünü etkinliklerinde konuşan Başkan Işık, “Kütahyalılar sahip çıkarsa bu gelenekler gelecek nesillere aktarılır.”ifadelerini kullandı.

‘BU GELENEKLER AKTARILMALI’

Kütahya’nın Fethinin 949. Yıldönümü ve Hıdırellez Bayramı etkinlikleri, Kütahya Kalesi’nde düzenlendi. Hıdırellez’in bolluğun, bereketin, birliğin beraberliğin simgesi olması önemli olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık,”Bunu da şehrimizin en kıymetli mekânlarından Türkiye’de bir eşi olamayan kalemizde yapmayı uygun gördük son 5 yıldır.” Dedi. Hıdırellez’in bundan sonraki nesle aktarmamız gereken önemli kültürel değerlerden biri olduğunu belirten Başkan Işık, “Bunu da geçmişin bugüne yansıması olan ve ecdat yadigârı olarak birçok geçmişteki idarecimizin koruduğu, kalemizi bundan sonra da yaşatmamız gerekiyor. Türkiye’nin ikinci büyük kalesi burası. Bu güzel etkinliği yapmamızda sizlerin katkısı çok büyük. Kütahyalılar sahip çıkarsa bu gelenekler gelecek nesillere aktarılır. Sizler olmasanız sadece protokolle bu işler olmuyor.” Dedi:

KÜTAHYA’NIN FETHİNİN 949. YILDÖNÜMÜ

Organizasyonda emeği geçen Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık’a teşekkürlerini ileten Vali Vekili Aydın Börü, hemşehrilerimizin Hıdırellez Bayramı’nı ve Kütahya’nın Fethinin 949. Yıldönümünü kutladı.

Kütahya Üsküp Türkleri Dayanışma Derneği de Hıdırellez Bayramı etkinliklerini şehrin simgesi Kütahya Kalesi’ndeki Hisar Kır Kahvesi’nde düzenledi. Başkan Işık ve İl Emniyet Müdürü Hakan Sıralı’nın da yer aldığı etkinliğe çok sayıda vatandaş katılarak renkli görüntüler oluşturdu. Rumelili Yakup’un sahne aldığı etkinlikte vatandaşlar, Hıdırellez Bayramı’nın coşkusunu doyasıya yaşadı.

‘KÜTAHYA TÜRKİYE’NİN BİR KOPYASI’

Kütahya Üsküp Türkleri Dayanışma Derneği’nin daveti için teşekkür eden Belediye Başkan Alim Işık, “Kütahya, Türkiye’nin bir kopyası. Burada da her bölgeden hemşehrimizin burayı mekân tutup yaşadığı, ticaretini yaptığı ve şehrimizin büyümesi ve zenginleşmesi adına emek verdiği bir şehrimiz.” ifadelerini kullandı.

Etkinlik öncesi bir konuşma yapan Kütahya Üsküp Türkleri Dayanışma Derneği Başkanı Serkan Vuran, verdiği destekler için Başkan Işık’a teşekkürlerini iletti. Şarkılar türkülerle Hıdırellez kutlandı.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *