İKİ TARİH ARASI KULLANIM KARTLARA YÜKLENECEK

280

Kütahya’daki kartlı sayaçların bedava doğalgazdan ne şekilde yararlanacağını açıklayan AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, “Kontörlü sayaçlarda bugünlerde ve 31 Mayıs tarihinde iki kez okuma yapılacak. Bu iki tarih arasında kullanılmış doğalgaz metreküpü ne kadarsa kontörler kartlara ücretsiz yüklenecek.” Dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bedava doğalgaz müjdesi hakkında açıklamalarda bulundu. 21 Nisan’da filyos gazının hatlara verilmesi töreninde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın evlerde, mabetlerde ve işyerlerinde kullanılan doğalgazın 1 ay boyunca tamamının ücretsiz 1 yıl boyunca da 25 metreküplük kısmının ücretsiz olacak açıklamasını hatırlatan Önsay, Kütahya’da da bu uygulamanın aynı şekilde yapılacağını ifade etti.

‘İKİ KEZ OKUMA YAPILACAK’

Ön ödemeli sayaçlarla ilgili vatandaşların bir takım sıkıntılarına cevap veren Önsay, “Bugün hem başkentimiz Ankara’da hizmet veren firma hem de Çinigaz firmasının ortak aldığı karara göre buradaki uygulama şu şekilde gerçekleşecek: Firmalar kontörlü sayaçlarda bugünlerde okuma yapacak ve sonra 31 Mayıs tarihinde ikinci Bir okuma yapacaklar. Bu iki tarih arasında kullanılmış doğalgaz metreküpü ne kadarsa vatandaşımıza hemen sonrasında bu kontörler kartlarına ücretsiz yüklenecek.” Dedi.

‘DOĞALGAZ TAMAMEN ÜCRETSİZ’

Vatandaşların şu anda gidip ödeme ve yükleme noktalarında harcanacak kontörün belirsizliği sebebiyle herhangi bir yükleme yapılamadığına vurgu yapan Önsay, “O yüzden vatandaşlarımızın normal sarfiyatlarına devam etmesi, 31 Mayıs tarihi itibariyle 24 Nisan’dan itibaren kullandıkları doğalgazın tamamen ücretsiz olacağını bilmeleri, bu hususa dikkat etmeleri gerekiyor. Şu anda ücretsiz bir kontör yüklemesi yapılmamasının sebebi kullanılacak miktarın belirsizliğinden kaynaklanıyor.” İfadelerini kullandı.

MUHALEFET ALGIYA BAŞLADI

Faturalı sayaçlarda zaten herhangi bir sıkıntı söz bulunmadığını ifade eden Önsay, “Onlara normal zamanlarda okumalar yapılacak. Ve sıfır olarak faturalandırılacak. Kontörlülerde de 31 Mayıs tarihinde yapılacak okumada 24 Nisan-31 Mayıs tarihi arasında ne kadar doğalgaz harcadılarsa o kadar metreküp ücretsiz olacak.” Dedi. Muhalefet partililerin ücretsiz doğalgaz durumunu henüz anlayamamış olmalarını bir şekilde kullanıp yalana dolana ve algıya başladığını ifade eden Önsay, durumu kınadı.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *