‘İSMİNİ TARİHİ ÇINAR AĞACINDAN ALIYOR’ TÜM KÜTAHYA DAVET EDİLDİ

415

İsmini İHH Binası önündeki anıt ağaçtan alan “Çınar Altı Hayır Çarşısı” İHH kadın gönüllülerinin lezzetli yemekleriyle düzenli olarak yardımseverlere sunacak. Tek niyetlerinin iyilik ve güzellikte buluşmak olduğunu dile getiren Kütahya İHH İnsani Yardım Derneği Kadın Kolları Başkanı Hatice Karakaya, tüm Kütahya’yı kermese davet etti.

Kütahya İHH İnsani Yardım Derneği Kadın Kolları İHH Binası önünde “Çınar Altı Hayır Çarşısı” kermesini hayata geçirdi.

DÜZENLİ OLARAK KURULACAK

Kermesin düzenli olarak devam edeceğini belirten Kütahya İHH İnsani Yardım Derneği Kadın Kolları Başkanı Hatice Karakaya, kermesi haftalık düzenleyeceklerine değindi. “Çınar Altı Hayır Çarşısı’nın” ismini İHH Binası önündeki anıt ağaçtan aldığını belirten Karakaya,  “Bizim burada 200 yıllık değerli bir çınar ağacımız var. Kermes böyle anılsın istedik. Sürekli devam edecek küçük bir kermes.” Dedi.

Kütahya’daki ihtiyacı sahibi ailelere destek olmayı hedeflediklerini belirten Karakaya, “Burada düzenli bir şekilde el emeği, göz nuru lezzetli hazırlıklarımız var. Her birisi gönüller tarafından yapıldı. Bundan sonra da devam edecek. Gözleme doğal limonata da yapacağız.” Dedi. Kermese tüm Kütahyalıları davet eden Karakaya, “Özellikle öğle arası yakın okullarda çocuklarına temiz gıda yedirmek isteyen duyarlı anneleri bekleri. Pazar esnafımızın buraya rağbet edeceğini düşünüyoruz.” Şeklinde konuştu.

‘GELİRİ İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERE GİDECEK’

Tek niyetlerinin iyilik ve güzellikte buluşmak olduğunu dile getiren Karakaya, Kütahya halkının çok iyiliksever olduğunu da vurguladı.  Karakaya, “İnşallah el birliğiyle gerek depremzedelerimiz için gerek yerelde yaşayan ihtiyaç sahibi aileler için elimizden gelen her şeyi yapacağız.” Dedi.

Bu proje ile ilk kez hayata geçirdikleri kermesin ilk gününde yoğun ilgi gördüğünü dile getiren Karakaya, kermesi daha fazla duyurduklarında rağbetin daha da artacağını ifade etti. İHH’nın her zaman vatandaşın yanında olduğuna değinen Karakaya, destek olmak isteyen gönüllülere de çağrıda bulundu.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *