VATANDAŞ DAHA MAKUL FİYATLARDA ET ALSIN DİYE POLİTİKALAR GELİŞTİRECEĞİZ

373

Kütahya’nın önemli bir üretim merkezi olduğunu ifade eden AK Parti 5. Sıra Kütahya Milletvekili Adayı Mustafa Altuğ Atalay, şehirde et üretiminin misliye arttığını belirtti. Vatandaşın daha makul fiyatlarda et alabilmesi için de politikalar geliştireceklerini ifade den Atalay, parçalı arazi sorununa da çözüm bulacaklarını vurguladı

Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri eski Genel Müdürü ve Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) 5. Sıra Kütahya Milletvekili Adayı Mustafa Altuğ Atalay, tarımsal faaliyetlerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu verilen desteklemelerden bahsetti.

‘HAYVAN SAYISINDA AVRUPA’NIN ZİRVESİNDEYİZ’

Kütahya’nın hem bitkisel hem de hayvansal üretimin son derece aktif olarak yapıldığı en önemli üretim bölgelerinden birisi olduğunu ifade eden Altuğ Atalay, “Türkiye tarımsal toprak varlığı bakamından dünyada 31. Sırada. Buna rağmen toplam tarım üretimi bakımından ise özellikle son 20 yıldaki desteklemeler teşvikler ve uygulanan politikalar ile birlikte dünyada üretimde 10. Sıradayız. Bu güzel bir başarı.” Dedi. Avrupa birliğinde küçükbaş ve büyükbaş hayvan sayısı bakımından Türkiye’nin birinci sırada, balık üretiminde Avrupa birliği ülkelerinde 1. Sırada olduğunu dile getiren Altuğ Atalay, “Bal üretiminde Çin’den sonra dünyada ikinci sıradayız. Böylesine güzel bir üretim potansiyelimiz var. Bunu geliştirmek için tarım bakanlığı pek çok desteklemeler uyguluyor.” ifadelerini kullandı.

‘KÜTAHYA’DA ET ÜRETİMİ MİSLİYLE ARTTI’

Kütahya üreticilerine 106 TKDK, 58 Kırsal Kalkınma desteklemesi verildiğini açıklayan Altuğ Atalay, Yapılan desteklerle son 20 yılda Türkiye’de büyük baş hayvan sayısı 10 milyondan 18 milyona, küçükbaş hayvan sayısı 30 milyondan 56 milyona çıktı. Et üretimi misliyle arttı. Kütahya’da da aynı şekilde. 10 yıl önce Kütahya’da 130 bin büyükbaş hayvan varken bugün 200 binlere yaklaştı. Küçükbaş hayvan sayısı 300bin’den 600bin civarına yaklaştı. Büyük bir hızla artıyor. Küçükbaş hayvancılık yapacağınız zaman çobanını dahi devlet destekliyor. Bu desteklerden Kütahya’nın daha fazla pay alması için her ortamda Kütahya için çalışmaya hazır bir ekiple burada olacağız.” dedi

Süt fiyatlarının da üretici son günlerde ettiği kardan çok memnun olduğunu dile getiren Altuğ Atalay,  vatandaşın daha makul fiyatlarda et alabilmesi için spekülasyona fırsat vermeden politikalar geliştireceklerini ifade etti.

‘PARÇALI ARAZİYİ BİRLEŞTİRECEĞİZ’

Kütahya’nın her köyünü her tarlasını gezme fırsatı bulduklarını ifade eden Atalay, “Vekil olduğumuzda üreten Kütahya’nın daha fazla üretmesi için mücadele edeceklerini aktardı. Kütahya’da önemli bir üretim potansiyeli bulunduğuna dikkat çeken Atalay, “Yeter ki çiftçimize imkan sağlayalım. Kütahya üreticisi teşviklerin hakkını vererek üretimdeki payını her geçen gün artıyor.” Dedi. Kütahya için toplulaştırmanın da son derece önemli olduğunu ifade eden Atalay, miras hukukundan kaynaklı olarak çok parçalı olan araziyi birleştireceklerini belirtti. Kütahya’ya çok sayıda sulama yatırımı yapıldığına değinen Atalay, Kütahya’nın yükselen tarım üretimi potansiyelini daha da artıracaklarının altını çizdi.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *