KADINLAR İŞ HAYATINDA ÇOCUKLARI EĞİTİMDE

388

2023 SOGEP kapsamında 2 milyon TL destek almaya hak kazanan “Simavlı Kadınlar Mesleğini Seçiyor, İstihdama Katılıyor” projesi ile Roman ve dezavantajlı kadınlar öncelikli olmak üzere 75 genç kadına mesleki eğitimler verilerek, 10 kadının istihdamı sağlanacak.

DESTEK ALAN PROJELER BELİRLENDİ

2023 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) değerlendirme sonuçları açıklandı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyetlerini sürdüren Zafer Kalkınma Ajansı (ZAFER) tarafından 2023 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (2023 SOGEP) kapsamında sunulan 9 projeden 4’ü ilk değerlendirme sonuçlarına göre destek almaya hak kazandı.

Yatırım tutarı toplam 11.4 milyon TL olan 4 projeye ZAFER tarafından yaklaşık 8 Milyon TL destek sağlanacak. Söz konusu projeler kapsamında 414 kişinin mesleki bilgi ve becerilerinin artırılması ile girişimcilik konularına yönelik eğitimlerin verilerek iş gücüne katılmalarının desteklenmesi ve kendi işini kurmaları; 45 kişinin ise doğrudan istihdam edilmesi öngörülüyor.

PROJEYE 2 MİLYON TL’LİK DESTEK

2023 SOGEP Kapsamında Kütahya’dan da bir proje destek almaya hak kazandı. Simav Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin başvuru sahibi olduğu 2 milyon 889 bin 660 TL bütçeli “Simavlı Kadınlar Mesleğini Seçiyor, İstihdama Katılıyor” isimli proje 2Milyon TL destek alacak.

Simav’da tekstil ve hizmet sektörü gibi pek çok alanda yaşanan nitelikli eleman bulma sorununun; otel, KOBİ sanayi sitesi vb. yeni yatırımların tamamlanmasıyla artacağı öngörüsü üzerine planlanan proje kapsamında 870 metrekare kapalı alanda 5 derslik ve 2 tekstil atölyesi oluşturulacak.

HEM ANNELERE HEM ÇOCUKLARINA EĞİTİM

Eğitim kampüsü vasıtasıyla Roman ve dezavantajlı kadınlar öncelikli olmak üzere ilk etapta 75 genç kadına mesleki eğitimler verilerek 10 kadının istihdamı sağlanacak ve bu kadınların çocuklarına okul öncesi eğitim verilecek.

SOGEP kapsamında Afyonkarahisar, Manisa, Uşak’tan da bir proje destek almaya hak kazandı.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *