YÖRESEL TATLAR GENÇLERLE TANITILACAK

441

Kütahya’nın asırlık 50 çeşit yöresel lezzeti 300 öğrenciye öğretiliyor. Tulu porselen yönetim kurulu danışmanı Soner Sulamaz asırlık lezzetlerin öğrencilerin hünerli ellerine emanet olduğunu belirterek “Gençlerimiz gastronomi turizmine de büyük katkı sağlayacak” dedi.

Kütahya Valiliği himayesinde yürütülen çalışma kapsamında Kütahya’nın yöresel yemekleri 300 öğrenciye öğretiliyor. Kütahya yöresel yemeklerinin sunumu Tulu Porselen ürünleri ile büyük beğeni topluyor

ASIRLIK LEZZETLER

TULU FARKIYLA SUNULUYOR

Kütahya Valiliği himayesinde yürütülen çalışma kapsamında  coğrafi işaretli cimcik aşı, Gediz tarhanası ve paşa helvası ile oğmaç çorbası, belirgat, dolamber böreği, ovmaç pilav, çakır pilavı, gökçümen hamursuzu, ılıbada dolması, sıkıcık çorbası, kızılcık tarhanası, gelin böreği ve sini  mantısının aralarında bulunduğu 50 çeşit yöresel lezzet, Yoncalı Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi uygulama otelinde ve Olgunlaşma Enstitüsünde eğitim alan 300 öğrenciye öğretiliyor. Kütahya’nın tanıtımı içinde büyük önem taşıyan proje kapsamında yöresel yemeklerin sunumu Tulu porselen ürünleriyle gerçekleştiriliyor. Tulu porselen yönetim kurulu danışmanı Soner Sulamaz, fabrikalarında üretilen ürünlerle yapılan sunumlardan gurur ve mutluluk duyduklarını ifade etti. Kütahya’nın asırlık lezzetlerinin gençlere emanet edildiğini ve okulda ki öğrenci ve öğretmenlerin çok iyi temsil ettiğine vurgu yapan Sulamaz “Onlarla aynı karede olmak ve proje birlikteliği bizlerin motivasyonunu artırmıştır. Kütahya’nın coğrafi işaretli yemeklerinin de aralarında olduğu 50 çeşit yemek, genç aşçılar tarafından üretiliyor. Asırlık lezzetler öğrencilerin hünerli ellerinde gastronomi turizmine de büyük katkı sağlayacak” ifadelerini kullandı.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *