SEVİLEN DERS MATEMATİK OLACAK

588

“THEMAtic maTHEMAtics” ismli eTwinning Projesi öğrencilerin matematiğe yönelik önyargılarını gidermek ve matematiği sevilen bir ders haline getirmek hedefiyle 4 ülke 9 lisenin ortaklığında devam ediyor.

4 ÜLKEDEN EĞİTİMCİLER

AYNI PROJEDE BULUŞTU

“THEMAtic maTHEMAtics” adlı uluslararası eTwinning projesi 4 ülke 9 lisenin ortaklığında tüm hızıyla devam ediyor. Projede Kütahya’da Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Matematik Öğretmeni Zeynep İşlek koordinatörlüğünde Abdurrahman, Gökay, Hasan ve Mustafa adlı öğrenciler ile sürdürülüyor. Projede 4 farklı ülkeden öğretmen ve öğrencileri bir araya getiren eTwinning portalı sayesinde öğretmenler matematiği daha kalıcı ve eğlenceli öğretmenin yollarını birbirlerinin deneyimlerinden faydalanarak keşfederken; öğrenciler farklı ülke ve şehirdeki arkadaşları ile tanışarak sosyal ve kültürel olarak gelişirken matematik ve yabancı dil öğrenme becerilerini artırıyor.

MATEMATİK OYUNLARI TASARLANDI

Proje kapsamında Nisan ayında öğrencilerle birlikte somut matematik materyalleri üretildi. Öğrenmenin kalıcı olması adına yapılan bu çalışma ile üretilen materyaller sınıf ortamında kullanıldı ve hedeflenen kalıcı öğrenmeler sağlandı. Mayıs ayı etkinliğinde ise matematik oyunları tasarlanıp ders esnasında bu oyunlar oynatılarak matematik derslerinin daha eğlenceli olması hedefleniyor.

MATEMATİK ÖNYARGISI YOK OLACAK

Proje ile eTwinning portalı üzerinden bir araya gelen öğretmenler, öğrencilerin matematiğe yönelik önyargılarını gidermeyi ve matematiği sevilen bir ders haline getirmeyi, matematiği günlük hayata indirgeyerek öğrencilerin yaparak yaşayarak öğrenmelerini sağlamayı, aynı zamanda dünyanın farklı yerlerinden katılan öğretmen ve öğrenciler sayesinde farklı kültürler ve diller tanımalarını, diğer ülkelerin eğitim sistemini ve matematik öğretim yöntemlerini öğrenmelerini, işbirlikli grup çalışmaları ile sorumluluk sahibi bireyler olmalarını sağlamayı hedefliyor. Türkiye, Azerbaycan, Makedonya ve Romanya ortaklı “THEMAtic maTHEMAtics” eTwinning projesi 9 ortaktan oluşmaktadır. Bursa’dan Gülizar Erdem, Eskişehir’den Eylem Çınar ve Hatice Gül Taş, Kütahya’dan Zeynep İşlek, Şanlıurfa’dan Müslüm Kaya, Tekirdağ’dan Ercan Ekinci, Azerbaycan’dan Lala Talıbova, Makedonya’dan Irina Dimzova Trevneska ve Romanya’dan Manole Marıana ortaklığı ile proje çalışmaları devam ediyor.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *