BEŞİKTEN CEPHEYE SALONU DOLDURDU

319

Altı Nokta Körler Derneği Kütahya Şubesi’nin proje ortağı olduğu Beşikten Cepheye isimli tiyatro oyununun büyük bir katılım olduğunu belirten Kütahya Şube Başkanı İsmail Barış, 100. Yıl Tarih Sanat ve Fotoğrafçılık Derneği ekibinin sahnelediği oyunda engelli vatandaşlara bir müjde verildiğini de açıkladı.

Yüzüncü Yıl Tarih Kültür Sanat ve Fotoğraf Derneği ve Altı Nokta Körler Derneği Kütahya Şubesi’nin proje ortaklığı ile Hezar Dinari Kültür Merkezi’nde sahnelenen Beşikten Cepheye isimli tiyatro oyunu Kütahyalıların büyük beğenisi ile karşılandı.

Altı Nokta Körler Derneği Kütahya Şubesi olarak 100. Yıl Tarih Sanat ve Fotoğrafçılık Derneği ekibinin hayata geçirdiği Beşikten Cepheye isimli tiyatro oyununun proje ortağı olmaktan büyük bir gurur duyduklarını ifade eden Altı Nokta Körler Derneği Kütahya Şube Başkanı İsmail Barış, tiyatronun Kütahya Belediyesi ve Kütahya Kültür Turizm İl Müdürlüğü destekleri ile sahnelendiğini belirtti.

Oyunun yönetmen koltuğunda Yüzüncü Yıl Tarih Kültür Sanat ve Fotoğraf Derneği Genel Sekreteri Zühre Selvitopu ve Erkan Morkoç’un oturduğu oyunun senaryosunu Yüzüncü Yıl Tarih Kültür Sanat ve Fotoğraf Derneği Yaşar Saygılı, Zühre Selvitopu ve Fatma Barkın’ın yaptığını belirten Barış, Çanakkale ve Dumlupınar’daki Zafer Mücadelesini konu alan oyunun sahnelenmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu.

BOŞ KOLTUK KALMADI

Kütahyalıların oyuna büyük bir ilgi gösterdiğini ifade eden İsmail Barış, tiyatro öncesinde “Ben de Bir Bireyim” isimli kamu spotunun yayınladığını belirtti. Yoğun katılımın kendilerini ziyadesiyle mutlu ettiğini dile getiren Barış, “Çok güzel bir katılım ve program oldu. Salon tıklım tıklım doluydu, hiç boş yer yoktu hatta pek çok kişi ayakta izledi.” Şeklinde konuştu. Programa saz çalarak destek veren Barış, “Eledim Eledim Höllük Eledim, Çanakkale Türküsü iki tane türkü ile programa katkı sağladım.” Dedi.

ENGELLİLERE BİR MÜJDE

Programı takip eden Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık’ın kendilerine bir müjde verdiğini de belirten Barış, “Ramazan ve kurban bayramında engelli vatandaşlarımıza bayram harçlığı niteliğinde destek verilecek. Miktar önümüzdeki günlerde belli olacak. Engelli vatandaşlara bu desteğin verilecek olması çok önemli. Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz.” İfadelerini kullandı.

Etkinliklerinin birinin bitip birinin başladığını belirten İsmail Barış, “Tiyatromuzu tamamladık. Şimdi sırada yemek etkinliğimiz var. 9 Mart’ta Avrupa Kütahyalılar Derneğinin bulunduğu konakta üyelerimize ve ailelerine yönelik onların kaynaşmasını sağlamak için bir yemek etkinliğimiz olacak. Kütahya’mıza özgü yemeklerimizi ikram edeceğiz.” Şeklinde konuştu.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *