‘İKTİDAR CHP’YE MİLLİYETÇİLİK DERSİ VERMEYE KALKMASIN’

238

İktidarın terör örgütleriyle yaptığı gizli anlaşmaları vatandaşın çok iyi bildiğini belirten CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, “Bizim 6 okumuzum biri öteden beri hep Milliyetçilik CHP’nin kimseden Milliyetçilik dersi alacak durumu yoktur” dedi. 

‘HERKES BİZİ BİLİYOR’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kütahya İl Başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz, CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ve önceki dönem Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel basın açıklamasında bulundu. Her ilçede her mahallede yoğun bir çalışma yürüttüklerini belirten Zeliha Aksaz Şahbaz, demokrasiyi, sevgiyi, barışı bir arada yaşamayı yeniden kucaklamayı sağlamak için 28 Mayıs günü Kemal Kılıçdaroğlu’nu 13. Cumhurbaşkanı yapacaklarını vurguladı. Kutuplaştırıcı, hedef gösterici, toplumu kin ve nefrete yönlendirici siyaseti reddedip kınadıklarını belirten Aksaz Şahbaz, “Kimse hamaset söylemlerinin arkasına sığınarak bu şehirde provokasyona kalkışmasın. Herkes bizi biliyor. Biz bu şehirde hep ezilmişlerin yanında olduk bu şehre hizmet ettik.” İfadelerinin kullandı.

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, “Biz inanıyoruz ki siz değerli yol arkadaşlarımızın mücadelesiyle Kütahya’da 13. Cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu hem Kütahya’nın hem Türkiye’nin dört bir yanında oyunu artırarak galip ayrılacağına inanıyoruz.” şeklinde konuştu. Saha çalışması sırasında provokasyon nedeniyle saldırıya uğrayan kadın kolları üyelerine geçmiş olsun dileğinde bulunan Çakırözer, “Her türlü provokasyona her türlü kara propagandaya rağmen milletin doğruları bilmesi için biz Kütahya’da Türkiye’nin 81 ilinde kapı kapı dolaşmaya devam edeceğiz. Bu provokasyonlar bu kara propagandalar bizim milletimize doğruları anlatmamızı engellemeyecek”dedi.

‘ZİKZAKLI POLİTİKALAR

TERÖRÜ TIRMANDIRDI’

Seçimde sadece cumhurbaşkanı olacak ismin tercih edilmeyeceğini belirten Çakırözer, “Aslında bu seçim bir referandumdur. Bir tercih seçimi, “Türkiye demokrasiyle mi? yoksa tek adam yönetimiyle mi yönetilecek? Ülkemiz vatandaşlarımız yoksulluğun içinde mi yaşamaya devam edecek yoksa üretip hakça paylaşarak zenginleşecek refaha mı erecek? Pazar günü yapılacak seçimle bugüne kadar kötü yönetimin, ülkemizde milyonlarca sığınmacının yaşayıp kayıt dışı işlerde çalışarak evlatlarımız işsizlik ile boğuşmasının hesabını sorulacak.” Dedi. AK Parti iktidarının zikzaklı politikaları sebebiyle terörün tırmandığını söyleyen Çakırözer, “Terör örgütleriyle yapılan gizli anlaşmaların protokollerin kimler döneminden yapıldığını halkımız çok iyi bilmektedir. Andımızın kurumlardan T.C. ibaresinin hangi iktidarda kaldırıldığını çok iyi hatırlayacaktır. Onlarca terör örgütünün sınırımızda bitmesine neden olan politikaların müsebbibi iktidar bize milliyetçilik dersi vermeye kalkmasın. CHP’nin kemal Kılıçdaroğlu’nun kimseden milliyetçilik dersi alacak durumu yoktur. Çünkü bizim 6 okumuzum biri öteden beri hep milliyetçilik olmuştur.” İfadelerini kullandı.

Geçtiğimiz hafta semt pazarında yaşanan provokasyonun Kütahya’nın insanıyla bir ilgisi olmadığını ifade eden Çakırözer, Kütahya her zaman dostluğun kardeşliğin memleketidir. Şiddete ve provokasyonlara Kütahyalıların da sıcak bakmadığına inanıyorum” Dedi. Çakırözer, Kütahya’nın sandıkta iradelerini ortaya koyarak aslında bizi bölmeye ve ayrıştırmaya çalışanlarına ders vereceğini dile getirdi.

‘ŞEHİTLERİMİZE KELLE DEDİĞİNİ UNUTMADIK’

Önümüzdeki mücadelenin aydınlık ile karanlığın mücadelesi olduğunu ifade eden CHP eski Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel, “Ağır iftiralarla CHP’yi ve ittifak ortaklarımızı terörle bir araya gelmekle suçlayanların çok değil az zaman önce Oslo’da PKK ile göz göze Dolmabahçe’de HDP ile diz dize oturduğunuz biz unutmadık. Habur’da kimlerin kırmızı halılarla karşılandığını kimin çadır mahkemelerinde yargılandığını, kimin şehitlerimize kelle dediğini unutmadık.” Dedi.

‘TERÖR İLE DİZ DİZE ONLARDAN HESAP SORABİLDİNİZ Mİ?’

Geçen hafta Pazar yerinde masum şekilde broşür dağıtan kadınları darp edildiğini standın yıkıldığını belirtti CHP Kütahya Milletvekili Ali fazıl Kasap, “İki üç kişi yüzünden bütün Pazar esnafının mağdur edilmesi doğru değil. Terör ile diz dize onlardan hesap sorabildiniz mi? Biz kahrolsun PKK diyoruz tüm terör örgütlerini lanetliyoruz. Şehitlerimizin yeri bizim gözümüzde çok büyük ama o şehitleri doğuran analara siz el kaldırdınız.” Dedi. Tüm Kütahyalıları sandığa davet eden Kasap, Türkiye’nin 13 Cumhurbaşkanının Kemal Kılıçdaroğlu olacağına dair inancını belirtti.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *