KILIÇDAROĞLU ZAFER HAVALİMANI HAKKINDA KONUŞTU ‘YERİNE FABRİKA YAPILABİLİRDİ’

381

Planlı yatırımlara destek, plansız yatırımlara karşı olduklarını belirten Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, “Örneğin Zafer Havalimanı, 42 milyar dolar ödeyeceksiniz ama uçak inmiyor. Yazık günah değil mi? Oraya yapacağınıza bir yerde fabrika yapılıp istihdam sağlanabilirdi” dedi 

‘PLANSIZ YATIRIMA KARŞIYIZ’

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu Babala TV Youtube kanalında yayınlanan Mevzular Açık Mikrofon Programına konuk oldu. Kılıçdaroğlu, programda plansız yatırım örneği olarak Zafer Havalimanı’nı gösterdi. İyi planlanmış ve savurganlığa yol açmayan bir yatırıma asla karşı olmadıklarını ve böyle bir yatırıma herkesin destek olması gerektiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Ama vergilerle yapılan kötü yatırımlara karşıyız” ifadelerini kullandı. 

‘YAZIK DEĞİL Mİ?’

Kütahya’da Zafer Havalimanı örnek gösteren Kılıçdaroğlu, “Siz oraya 42 milyar dolar ödeyeceksiniz uçak inmiyor. Yazık günah değil mi bu ülkeye, vergilere? Oraya yapacağınıza bir yerde fabrika yapılıp istihdam sağlanabilirdi. Biz gereksiz ve kaynak savurganlığına yol açan kaynaklara karşıyız.” Dedi.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *