“DURMAK YOK YOLA DEVAM”

758

 Seçimler bitti, yeminler edildi, kabine açıklandı şimdi Türkiye’nin yüz yılında yüzleri güldürecek eserler için’ durmak yok yola devam.’ Tabii bu çağrımız yalnız iktidara değil tüm partilere. Ancak muhalefet partilerinin duyacağını sanmıyorum zira onlar seçimleri kaybetmenin derdindeler.

 Her seçimde yaşananlar bu seçimlerde de yaşanıyor. Kazanamayan partiler seçim sonrasında kendi iç muhasebelerini yapma yerine bahaneler uydurarak, kazanan partiye asılsız ithamlarda bulunarak kendilerini mağdur göstermeye çalıştılar. Oysa bu strateji onlara bir şey kazandırmadı, iktidar yüzü görmediler hep muhalefette kaldılar. Gerçekten iktidara gelmek istiyorlarsa bütün bunlardan dersler almalılar hayalci değil gerçekçi olmalılar.

 Beklerdik ki bu kez yapmasınlar halkın tercihine saygı duysunlar, hizmet için iktidarla el ele versinler. Ayrıca abartılı verilere de inanmasınlar, fikirlerinden sapmasınlar kendileri olsunlar. Hz. Mevlâna’nın ” ya göründüğün gibi ol ya da olduğun gibi görün” sözüne itibar etselerdi zikzak yapmamaları gerekirdi. Siyasal yaşamınızda düalist değil realist olursanız inanıyorum ki kaybeden değil kazanan olursunuz. Yok nasıl olsa” bekara karı boşamak kolay” diyerek yerinizde saymak istiyorsanız oda sizin bileceğiniz bir iş. Ama bilesiniz ki zararla daha fazla yürünmez.

 Yıllardır bunlara şahit olan seçmen diyor ki ” Ey sevgili muhalefet sana nasip değilmiş galibiyet demek isterdim ama diyemiyorum. Çünkü mağlubiyeti siz istediniz. Bazı sözleriniz ve yarenleriniz güven vermedi elimiz size oy vermeye gitmedi. Çünkü yanınıza yüreği yananları değil, yakanları da almayı, onlarla kazanmayı seçtiniz. Ayrıca bazı anketçiler ve sizi desteklediğinizi sandığız medya hoşunuza gidecek türküleri çığırarak sizi avuttular, yüzde 60’larla kesin kazanıyoruz diyerek sevenlerinizi havalara soktular. O an aklınıza rahmetli Musa Eroğlu’nun, ” Havalanma, deli gönül/ uzun sürmez yorulursun” türküsü gelseydi öyle her söylenene inanmaz, havalanmaz zor durumda kalmazdınız.”

 Artık seçimleri geride bıraktık şimdi ileriye zirveye odaklanma vakti. “Halka hizmet Hakka hizmettir” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni kabinesiyle birlikte millete hizmet için ‘ durmak yok yola devam’ diyerek yola koyuldular. Hz. Ali ( R.A)’ nın ” Dünyada biriktireceğin en güzel azık, iyiliğe yönelik işlerin olsun” vasiyetine uyacaklarını ve bu anlayışla çalışacaklarını umduğumuz bakanlar ve milletvekilleri Sayın Cumhurbaşkanını mahcup etmeyeceklerdir. Çünkü sorunlar büyük durup beklenmeye gelmez zamanla yarışmalılar. 

 Son yıllarda büyük acılar sıkıntılar yaşadık. Önce tüm dünyayı etkileyen küresel bir sorun olan Corona’yla savaşırken bu kez de Rusya- Ukrayna savaşı başladı ve hala sürüyor. Bunlarla uğraşırken Allah, tekrarından korusun 6 Şubat’ta asrın felaketini yaşadık. Başta Hatay, Kahramanmaraş, Malatya olmak üzere 11 ide 14 milyon vatandaşımız etkilendi, 50 bini aşkın canımızı yitirdik hasar çok büyük. Yeni kabine yarım kalan işleri bitirmek, depremzedelere daha fazla mağduriyet yaşatmamak için mesai mefhumu gözetmeksizin çalışarak işleri dahada hızlandıracaktır. Allah yar ve yardımcıları olsun. 

 Denizde, karada, havada tüm kaynakların kıymetini bilen iktidar bunları daha verimli hale getirmek, toplum yararına değerlendirmek, hizmeti ülkenin her yanına yaymak için çalıştığını biliyoruz. Mesela Karadeniz’deki doğalgaz, Şırnak Gabar dağında ki petrol keşfi, hidroelektrik, jeotermal, termik, güneş ve rüzgâr santralleri gibi. Bunlarda gösteriyor ki ülkemizin altıda üstü de boş değil önemli olan bunları çoğaltarak enerjimizi dışa bağımlılıktan kurtarmak, çantalar dolusu dolar ödememek. Bütün bunları görünce başaracaklarına inanıyorum. Çünkü ekonomik gücü, doğal kaynakları, 85 Milyonluk nüfusu, yetişmiş insan gücü, tarihsel birikimi ve deneyimiyle Türkiye, küresel bir mesele haline gelen siyasi ve iktisadi meseleleri aşabilecek bir potansiyel güce sahiptir. Bu gücümüzü dahada artırmak dileğiyle sağlıkla kalın bizimle kalın değerli GAZETE KIRKÜÇ okurları.  




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *