‘TÜRKİYE’NİN EN GÜZEL KAMPÜSÜ OLACAK’

1841

KSBÜ’nün şu anki en büyük dezavantajının birçok farklı mekanda eğitim hizmet sunmak olduğunu dile getiren Rektör Ahmet Tekin, “KSBÜ olarak çok bölük pörçüğüz ancak Germiyan Kampüsü tamamlandığı zaman bu sorunlar ortadan kalkacak, kampüs, ülkemizdeki en güzel kampüslerden bir olacak” dedi.   

‘ÜNİVERSİTE YENİ FAKÜLTELER KÖKLÜ’

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Tekin, KSBÜ Rektörlük binasında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Kurumların yaptıklarının görünür olması için basının önemine dikkat çekerek sözlerine başlayan Rektör Tekin, 2018 yılında kurulmuş bir üniversite olmasına rağmen KSBÜ fakültelerinin köklü olduğunu belirtti. 643 akademisyen, 39 aktif bölüm, 9 araştırma merkezi 1 milyon metrekarelik alanı ile Türkiye’deki 3 tematik üniversiteden biri olduklarına değinen Tekin, 5 yıl içinde yakalanan ciddi bir ivmeye vurgu yaptı.

KSBÜ’nün akademik başarı performans sıralamasında 153. Sırada olduğunu açıklayan Rektör Tekin, “Öğretim üyesi başına düşen yayın sayımız 0.55’e kadar yükseldi. Performans sıralaması olarak 153. sıradayız.” Dedi. Üniversiteler için araştırma merkezlerinin vazgeçilmez olduğunu belirten Tekin, KUYAM’ın altyapısını güçlendirmek için yakın zamanda 7,3 milyona yakın bir altyapı ihalesi yaptıklarını merkezde ülkede çoğu kurumda olmayan cihazlar olduğunu ifade etti.

YENİ BÖLÜMLER YOLDA

Doluluk oranının yüzde 103 olarak gerçekleştiğini açıklayan Tekin, “Bu sene 1270 öğrencimizi mezun ediyoruz. Seneye gelecek öğrenciyi 1850 olarak tahmin ediyoruz. Gelecek dönem 2 yeni bölüm 4 yeni program için 200-250 kişilik kontenjan artıracağız” dedi. KSBÜ’de öğretim elemanı başına 7,8 öğrenci düştüğünü açıklayan Tekin, bu orana pek çok köklü üniversitenin bile ulaşamadığına değindi. KSBÜ kütüphanesinde 7bin 632 basılı 11bin 127 dijital yayın olduğunu ifade eden Tekin,  üniversite yazışmalarının yüzde 97’sini dijital olarak yaparak kağıt tüketimimizi minimum seviyede tuttuklarını da sözlerine ekledi.

Kampüsün master planının tamamlandığını açıklayan Rektör Tekin, “Biz önceliğimizi eğitim blokları, konaklama ve sosyal alanlar olarak belirledik. Bütçe sunumumuzu da böyle yapacağız. Germiyan Kampüsü, Anadolu Üniversitesi’nden kalan bir kampüs olduğunu için 40-50 yıllık ağaçların olduğu yeşil dokusu hazır bir kampüs. Yatay mimari ile güçlendirilecek.” Şeklinde konuştu.

AFYON YOLUNA YURT YAPILACAK

Öğrencilerin en önemli ihtiyaçlarından birini barınma olarak açıklayan Tekin, şu ifadeleri kullandı: “Afyon tarafında yurt yok daha önce varmış ama depremsellik nedeniyle yıkılmış. Bu nedenle orada kalan öğrencelerimize yurt imkânı sağlamak için görüşmeler yaptık. Bütün altyapı çalışmaları yapıldı imar problemlerindeki pürüz Başkan Işık’ın desteği ile çözüldü, bakana arz durumunda. Yatay mimariye sahip yan yana 2 ya da 3 yurt yapacağız”

‘AĞIZ DİŞ SAĞLIĞI HASTANESİNDE

KAPASİTE ARTIRMAK ŞART’

Ağız Diş Sağlığı Hastanesinin sağlık bakanlığı denetiminde 91 puan aldığını belirten Tekin, “Ağız ve diş sağlığı hastanemiz Kütahya’nın yükünü alan bir hastane. Çok ciddi öğretim üyesi sayımız var asistanlarımız var. Nitelikli işler yapılıyor. Türkiye’deki birçok merkezden daha donanımlı. Ama yetmiyor. 2 3 ay sonrasına randevular veriyoruz. Bu hastanenin mutlaka kapasitesinin artırtılması lazım. Kullanılacak 1 metrekare bile kalmamış. 71 ünitle hizmet veriyorduk 96 ünite kadarda hizmet izni aldık. Yakın zamanda kapasitemizi yüzde 30 artırmış olacağız. Üst tarafındaki derslik ve toplantı odalarını yakın zaman şehir hastanesine aktaracağız boşalan alanları da ünit koyarak nitelikli hizmeti artıracağız. Porselen dişler üretiyoruz şu an çelik baskısını yapıyoruz. Yakında porselen kaplamasını da kendimiz yapacağız. Türkiye’de kendi porselen dişlerini üreten 4-5 üniversiteden biri olacağız. Hem yurtdışına ihraç edeceğiz hem de yurtiçine satacağız” İfadelerini kullandı.

‘KÜTAHYA DAHA GÜZEL GÜNLER GÖRECEK’

Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesinin uzman hekim ihtiyacı için hem merkezde hem de ilçelerde hem uzman hekim hem de 80 tane asistan için TUS’ta kadro açıldığını belirten Tekin, “Doktor arkadaşlarımızda geldiği zaman hastanemizin o nitelikli hizmet sunumu daha da artacak. İnşallah daha güzel günler görecek Kütahya”dedi.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *