‘HEDEFLERİMİZİN YÜZDE 80’İNE ULAŞTIK’

360

KÜTAHYA’NIN ULUSLARARASI PROJE PAYDAŞLARI BİR ARAYA GELİYOR

5 yıllık hizmet sürelerinin 4. yılında belirledikleri hedeflerin yüzde 80’inden fazlasını tamamladıklarına değinen Belediye Başkan Vekili Abdullah Damcı, “4 yılda yaptığımız projeler yavaş yavaş hayata geçiyor, devam eden projelerimiz de var. Onları da 2024 mahalli idareler seçimlerine kadar tamamlamaya çalışıyoruz” dedi.

Kütahya Uluslararası Projeler Zirvesi, “Kütahya’nın Uluslararası Proje Paydaşları Bir Araya Geliyor” başlığıyla Kütahya Valiliği, Kütahya Belediyesi, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ve Zafer Kalkınma Ajansı iş birliğiyle Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Ahmet Yakupoğlu Amfi’sinde gerçekleştirildi.

‘İŞBİRLİĞİNE AÇIĞIZ’

Şehirdeki uluslararası proje potansiyelini artırmak amacıyla düzenlenen zirvede konuşan Belediye Başkan Vekili Abdullah Damcı, “Kütahya Belediyesi olarak Avrupa Birliği’nden hibe alıp UNESCO Zanaat ve Halk Sanatları şehri Kütahya adına, çok değerli projeler geliştirdiğimiz dolu dolu 4 yıl geçirdik. Kütahya Belediyesi tüm kurumlarla projeler yürütmek için her daim iş birliğine açıktır” İfadelerini kullandı. 5 yıllık hizmet sürelerinin 4. yılında belirledikleri hedeflerin yüzde 80’inden fazlasını tamamladıklarına değinen Damcı, “Özellikle şehrimize değer katacak projeleri kamuoyuyla paylaşıp hızlandırmaya çalıştık. Pandemi, Rusya-Ukrayna Savaşının dünya piyasalarındaki hareketliliği ve arkasından deprem; 3 yıllık icraat dönemimizde onlarla da mücadele etmek zorunda kaldığımız bir dönem oldu. Tüm bu olumsuzluklara rağmen şehrin altyapısından üstyapısına ne eksiği varsa zamanında tamamlamaya gayret ettik ve başarılı projeler üretiyoruz” ifadelerini kullandı.

‘ULAŞIM MASTER PLANI’NI GERÇEKLEŞTİRDİK’

Sanayi genişleme alanlarını ciddi oranda artırdıklarını söyleyen Başkan Vekili Damcı, “Şehrin sanayi alanlarının büyütülmesi konusunda çok ciddi işler yaptık. 1’inci, 2’nci OSB, Küçük Sanayi Sitesi ve Orta Ölçekli Sanayi Sitemizde yaklaşık 6 milyon metrekare civarında sanayi genişleme alanını bu şehre kazandırdık. Mevcut Küçük Sanayi Sitemizin riskli alan olarak ilan edilmesinden sonra 2 yıl önce başlattığımız yeni Küçük Sanayi Sitemize taşınmasıyla ilgili çalışmalar devam etmektedir. İlk etapta yaklaşık 530 iş yerinin imalatına başlanan İnköy Sanayi sitemiz şu anda hızla devam ediyor. Geriye kalan bin civarındaki esnafımızın 2’nci ve 3’üncü etaplarda o bölgede talepleri doğrultusunda iş yerlerini yapıp en kısa zamanda şehrimizi deprem riskine karşı daha az hasarla atlatacağımız bir noktaya taşıyarak Türkiye’nin en modern ve her türlü altyapısı ve sosyal tesisleriyle beraber bir bütün olan sanayi sitesine taşınmasını sağlayacağız.” Şeklinde konuştu.

‘13O PROJE 210’A YÜKSELDİ’

Orta Ölçekli Sanayi Sitesiyle ilgili çalışmaların da devam ettiğini açıklayan Damcı, “Onun dışında yeni iş yerlerinin çoğaltılması, var olanların niteliklerinin artırılması, Belediyemizin kiracısı olan esnaflarımızın rahatlatılması konusunda ciddi çalışmalarımız oldu. Kütahya İş Geliştirme Merkezi’nde yaptığımız çalışmalar da bunlardan birisi. Yeniden bir örgüt şemasına giderek olmayan bir Etüd Proje Müdürlüğümüzü kurduk. Burada uzman arkadaşlarımızı istihdam ettik. 2019 seçimlerinden önce açıkladığımız 130 vizyon projeyle başladığımız görevimize şu anda 210 civarında bir projeyle devam ediyoruz. Ciddi anlamda bir artış oldu. Özellikle Osmangazi ve Dumlupınar Üniversitemizle birlikte Kütahya’mızda bugüne kadar yapılmayan Ulaşım Master Planı’nı gerçekleştirdik. Önümüzdeki ay o planın nihai raporu da verilecek. Artık Kütahya’nın trafiğini o rapora uygun şekilde imar etmeye çalışacağız” dedi.

’65 YAŞ ORTALAMALI

MAHALLEYE 3 PARK YAPILMIŞ

Yaptığımız projelerde öncelikle biz yaptık oldu anlayışından uzak, fayda maliyet analizi ve hedef kitleye ulaşacak katma değeri esas aldıklarını belirten Başkan Vekili Damcı, “Uzman arkadaşlarımız raporlarını, projelerini sunuyorlar ve gerçekten günlerce üzerinde duruyoruz. Bir veri toplama analiz birimi kurduk. Bu arkadaşlarımız Kütahya’nın dokusunu çıkarmaya çalışıyorlar. 65 yaş ortalaması olan bir semte 3 çocuk parkı yapılmasının çocuk sayısının fazla olduğu bir yere emekli konağı yapılmasının ne kadar anlamsız olduğunu gördük. 4 yıl içerisinde yaptığımız projeler yavaş yavaş hayata geçiyor ama devam eden projelerimiz de var. İnşallah onları da 2024 mahalli idareler seçimlerine kadar tamamlamaya çalışıyoruz.” diyerek sözlerini noktaladı.

‘KÜTAHYA’YA ÖNCÜLÜK ETMEMİZ GEREK’

Proje kültürünün sadece Kütahya’da değil Türkiye’de oluşmadığını ifade eden DPÜ Rektörü Prof. Dr. Kâzım Uysal, “Bu kültürün oluşmasına öncülük edecek yerler üniversitelerdir. Kütahya’ya bizim öncülük etmemiz lazım. Kütahya’ya daha fazla uluslararası proje kazandırmak istiyoruz.” Dedi.

Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Veli Oğuz, şu ifadeleri kullandı: “Geçtiğimiz 13 yıllık süreçte gerek ajansın gerek ulusal ve uluslararası projelerle bölgemizi ve ülkemizin kalkınmasına önemli katkılarda bulunduk. Kurulduğumuzdan bu yana destek programları kapsamında büyük bir kaynak aktarımı gerçekleştirdik. İş birliklerinin güçlendirilmesi ve yeni iş birliklerinin geliştirilmesi açısından bugün gerçekleştirilen zirvenin oldukça kıymetli olduğunu düşünüyorum. Bu tür çalışmaların her yıl kendini katlayarak devam etmesinin önemli olduğunu söylemek istiyorum.”

KÜTAHYA BELEDİYESİ/DPÜ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *