‘KÜTAHYA’DA OKUYAN ÖĞRENCİYİ KÜTAHYA’DA TUTMAMIZ GEREK’

216

Kütahya’nın ekonomik büyümesinden ziyade, kalkınması, sosyal olarak gelişmesi, eğitim düzeyinin yükselmesi gerektiğini belirten KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat, diğer illerden gelip Kütahya’da okuyan üniversite öğrencilerinin Kütahya’da kalmasını sağlamak gerektiğini vurguladı

‘EN ÖNEMLİ YOL SİVİL TOPLUM’

Kütahya Genç İş İnsanları Derneği (KÜGİAD) Başkanı Osman Altınkaya ve beraberindeki KÜGİAD Yönetim Kurulu Üyeleri, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat ve Yönetim Kuruluna nezaket ziyaretlerinde bulundu. Ziyarette, KÜGİAD Yönetim Kurulu Üyeleri ile tanışmanın ardından KÜGİAD tarafından yürütülecek çalışmalar hakkında bilgiler paylaşıldı. KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat, sivil toplum örgütlenmesini bireysel olarak önemsediğini, sektörel ve sosyal anlamda ihtiyaçların karşılanması için toplumsal fayda sağlayan en önemli yol olduğunu belirtti. KÜGİAD’I Kütahya’daki güçlü yapılardan biri olarak gördüğünü ve KÜGİAD’dan güzel çalışmalar beklentisini dile getirdi.

‘ÜYELERE AİT DEPOLAR İÇİN

ÖN TALEBİ TOPLADIK’

KÜGİAD Başkanı Osman Altınkaya, “Protokolden ziyade insanlarla daha iç içe ve genç arkadaşlar ile Kütahya’ya ne katabiliriz, neler yapabiliriz şeklinde çalışmalar yürütmekteyiz.” dedi. KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat’a bu yönde desteklediklerini dile getiren Altınkaya, KÜGİAD Sanayi Sitesi projelerinden bahsetti ve hedeflerinin, üyelerinin kendilerine ait depolar kurması olduğunu da ekledi. “Ön talebi topladık şu an talepler yükseliyor ve bu konuda Ticaret ve Sanayi Odası olarak da bizleri destekleyeceğinizi umuyorum.” dedi.

‘EKONOMİK BÜYÜMEDEN ZİYADE

SOSYAL GELİŞME YÜKSELMELİ’

Yapılabilecek her konuda memnuniyetle destek verebileceğini belirten KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat, Kütahya’nın ekonomik büyümesinden ziyade, kalkınması, sosyal olarak gelişmesi, eğitim düzeyinin yükselmesi gerektiğinden bahsetti. Eğitimin çok kıymetli ve önemli bir alan olmasına değinen Esin Güral Argat, diğer illerden gelip Kütahya’da okuyan üniversite öğrencilerinin Kütahya’da kalmasını sağlamak, aynı zamanda Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ve Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversite’sine gelen öğrencilerin niteliklerinin artırılmasını sağlamak ve böylelikle de Kütahya’nın daha çok nitelikli insan kaynağına sahip olmasını teşvik etmek gerektiğini belirtti.

KUTSO BURS PROGRAMI OLUŞTURDU

Esin Güral Argat, KUTSO olarak, bir burs programı oluşturduklarından ve bunu üniversite sınav tercih kılavuzuna da eklediklerinden bahsederek buradaki amacın, Kütahya’ya daha nitelikli öğrencileri çekebilmek olduğunu söyledi.

KUTSO’nun stratejik hedefleri ve iş planlarına vurgu yapan Esin Güral Argat, nitelikli insan kaynağının geliştirilmesinden yıllık yapılacak yatırımların artırılmasına ve de girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesine kadar geniş yelpazede iş planlarının olduğundan söz etti. Buna bağlı olarak her bir projeyi de bu hedeflere ve iş planlarına uygun olarak çalıştıklarını ifade etti. Bu anlamda KÜGİAD’ın ve Kütahya’daki sivil toplum örgütlerinin çalışmalarının da bu yönde ortak amaçlı olursa bu hedefe daha hızlı ulaşılabileceğini belirtti. Kütahya’da bu halkayı genişleterek ilerlenmesinden önemli faydalar sağlanacağını ifade etti.

BÜNYAMİN ÇAPGULAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *