SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK YARIŞMASINDA ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

95

Yeşilay ve Millî Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle, ülke genelinde 12’ncisi düzenlenen “Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yarışması”nın ödül töreninde konuşan Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, Yeşilay’ın yapmış olduğu yarışmanın çalışmaları toplumda farkındalığı artıracağını belirtti.

Bağımlılık konularına duyarlılığı artırmak ve öğrencilerin yeteneklerini ortaya koyarak sergilemiş oldukları “Görsel ve Edebi” kategorilerdeki başarılı bulunan eserlerinin ödüllendirmek amacıyla düzenlenen “12. Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yarışması”nın ödül töreni Milli Eğitim Müdürlüğü Beylerbeyi Konferans Salonu’nda gerçekleştirdi.

‘TELEFONUN YASAKLANMASI

TEVECCÜH İLE KARŞILANDI’

Programa Yeşilay Kütahya Şube Başkanı Prof. Dr. Fulya Topçuoğlu Ünal, Millî Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Muhsin Kaymak, Millî Eğitim Şube Müdürü Rıdvan Acar, öğrenci, öğretmen ve veliler katıldı. Yeşilay Kütahya Şube Başkanı Prof. Dr. Fulya Topçuoğlu Ünal ve Millî Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit’in açılış konuşmalarında Millî Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit; “2023-2024 Eğitim Öğretim Yılının başında Millî Eğitim Bakanlığımızın öğrencilerimize yönelik okullarda telefon kullanımının yasaklanması eğitim camiamızda, velilerimiz ve toplum tarafından da teveccüh ile karşılandı. Sebebi ise çocuklarımızı dijital ekranlardan uzak tutmak tek derdimiz var öğrencilerimiz okulda dersleriyle meşgul olması” şeklinde konuştu.

FARKINDALIK YARATACAK

Yeşilay’ın yapmış olduğu yarışmanın çalışmaları toplumda farkındalığı artıracağını belirten Başyiğit, “Öğrencilerimizi tebrik ediyor ve inşallah Türkiye finallerinde Yeşilay genel merkezinde yapılacak olan finallerde de ilimizi temsil edecekler hepsine başarılar diliyorum.”dedi. Program öğrencilerin Görsel ve Edebi kategoride eserleri ile ilkokul, ortaokul ve lise il birincisi olan öğrencilerimize plaket, belge ve hediye takdimi ile son buldu.

Görsel Kategori Ayşe Yanık, ilkokul il birincisi, Ece Uz, ortaokul il birincisi, Saadet Şahin lise il birincisi oldu. Edebi Kategoride Muhammed Musab Köklü ilkokul il birincisi, Hatice İrem Özen ortaokul il birincisi, Nezire Bakan lise il birincisi oldu.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *