BİSİKLET TURU KÜTAHYA’DAN GEÇTİ

156

9 ilde, bin 100 km pedal çevirerek şehirlerin şehitliklerinden alınan toprağı Şehit Ömer Halisdemir’in kabrine bırakacak Şehit Ömer Halisdemir Bisiklet Turuna katılan sporcular Kütahya’da karşılandı. Vali Ali Çelik, 15 Temmuz’daki büyük direnişini anlatan organizasyonun, devam etmesini temenni etti.

7’NCİ KEZ GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

15 Temmuz 2016’da gerçekleştirdiği darbe girişimi sırasında şehit düşenleri anmak amacıyla Arnavutköy Belediyesi tarafından düzenlenen bisiklet turunun bu yıl 7’ncisi gerçekleştirildi. İstanbul’dan yola çıkan bisikletçiler, Şehit Ömer Halisdemir’in kabrinin olduğu Niğde Bor’a gidecek.

İstanbul, Yalova, Bursa, Kütahya, Afyonkarahisar, Konya, Aksaray üzerinden Niğde’ye ulaşacak sporcular Kütahya’da karşılandı.

Kütahya Valisi Ali Çelik, Kütahya şehitliklerinden alınan toprağı şehit Ömer Halisdemir’in kabrine bırakılmak üzere; Arnavutköy Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürü Mahmut Okur’a teslim etti.

‘BÜYÜK MÜCADELEYİ ANLATIYORLAR’

Sporcularla bir araya gelen Vali Çelik, 15 Temmuz’daki büyük direnişin, demokrasiye sahip çıkma adına yapılan büyük mücadeleyi anlatmak adına yedinci kez düzenlenen bisiklet turunun Kütahya’dan geçtiğini ifade etti. Sporcuların 9 ilde, bin 100 km pedal çevirdiğini açıklayan Vali Çelik, “Tur, azim ve kararlılıkla, Türk milletinin geleceğe olan bakışını ve güçlü iradesini gösteriyor. Hepsine teşekkür ediyorum. Geleneksel hale gelen bisiklet turu umarım devam eder. Kazasız belasız yolculuk diliyorum.” İfadelerini kullandı.

‘SENEYE DAHA DA BÜYÜYECEK’

28 sporcu ile yola çıktıklarını belirten Arnavutköy Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürü Mahmut Okur, Kütahya’da çok iyi karşılandıklarını vurguladı. Okur, “15 Temmuz hain darbe girişimini hatırlatıcı bisiklet turumuzun bu kadar çok ilgi görmesi bizi mutlu ediyor. Bu turumuzla sporcuların da 15 Temmuz’u unutturmamak için bir şeyler yaptığını ve unutmadığını göstermek istiyoruz. Kısmetse önümüzdeki yıl turumuzu biraz daha geliştirerek her bölgeden yapacağız.” Şeklinde konuştu.

Sporcular, tur boyunca her ilde bulunan şehitliklerden yanlarına toprak alacak ve bu toprağı Şehit Ömer Halisdemir’in kabrine bırakacak.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *