YAŞAM PARKI AÇILDI

154

22 bin 500 metrekare yeşil alanın bulunduğu Yaşam Parkı’nın açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, şehrin merkezinde bulunan parkın birden çok mahalleye hizmet edeceğini belirtti. Başkan Işık, Maltepe Parkı’nın da yakın zamanda açılacağını müjdeledi.

‘BİRÇOK MAHALEYE HİZMET VERECEK’

Kütahya Belediyesi, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, il protokolü ve çok sayıda vatandaşın katıldığı törenle Yaşam Parkı’nın açılışını yaptı. Yaşam Parkı’nın, şehrin merkezinde birden çok mahalleye hizmet edeceğini belirten Başkan Işık, “Anıt ağaçların da içinde bulunması dolayısıyla birçok kurum bir araya gelerek çalıştı. Zemini bozmadan, tesviyeyi değiştirmeden Anıtlar Kurulunun o şartla izin verdiği bu parkın restorasyon işlemine 2021 yılı sonlarında başladık. 2 yıl içerisinde malum piyasadaki dalgalanmalardan dolayı ihaleyi alan firma tüm malzemeleri temin etmiş olmasına ve imalata başlamış olmasına rağmen ailesinde bir kanser vakası yaşandığı için her şeyi bir tarafa bırakıp fesih hakkını kullandı. O arada yeniden ihaleye çıktık. Sadece elektrik direklerinin ihale yoluyla alınıp bıraya konulması için en az 6 ay bekledik. Bu arada da bir taraftan imalatlar devam ederken diğer hazırlık süreçleri de tamamlandı. Şükürler olsun bu parkımızın tüm işleri bitti, arkasından da Park ve Bahçeler Müdürlüğümüzle eksikleri tamamladık. Bugün de bu programı tertip edip açılışımızı yapalım istedik ama daha önce buraya geldiğimde vatandaşlarımız hem akşam hem de gündüzleri burayı çok iyi kullanıyorlar. İnşallah koruyarak bu tür kıymetli alanları gelecek nesillere aktaracak şekilde yapılan hizmetlere zarar vermeden kullanırsak biz daha mutlu olacağız” ifadelerini kullandı.

MALTEPE PARKI DA AÇILIYOR

Maltepe Parkı’nın da imalatı tamamlanmak üzere olduğunun ve açılışının yapılacağının müjdesini veren Başkan Işık, “Şimdiye çoktan tamamlanacaktı ama yağmurlu sezondan dolayı tamamlanamadı. Bir iki hafta sonra sizleri orada ağırlayacağız. Şehrin merkezindeki bu dinlenme alanlarını şehrimize dışarıdan gelen birçok misafirimiz gördüğünde gerçekten gıpta edeceği bu temiz alanları şehrimize kazandırmaya çalıştık” dedi.

Yaşam Parkı’nda yapılan imalatların detaylarını paylaşan Başkan Işık, “Şu anda 22 bin 500 metrekare yeşil alan var bu parkta. 3 bin metre yürüyüş yolu, çocuk oyun alanı buraya monte edildi. Tüm çevreyi koruyan korkuluklar yeniden elden geçirildi. Alan içerisine 10 adet kamelya, 22 adet bank ve 20 adet çöp kovası montajı tamamlanarak şehrimize yakışan, temiz çevreye uyan ve çevrenin korunacağı her türlü tedbirin alındığı bir düzenleme yapıldı. Aydınlatma direklerinin montajını Fen İşleri Müdürlüğümüz gerçekleştirdi. Diğer peyzaj işlerini de Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz buraya kazandırdı.” diyerek sözlerini noktaladı.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *