‘GÖNÜL HUZURU İLE AYRILIYORUM’

183

21 Temmuz günü Kütahya’daki mesaisini tamamladığını ifade eden İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, “3 yıl önce görevi devraldığım Dr. Hüseyin Hazırlar’ın Kütahya için başlattığı projeleri tamamlayarak bu kadim şehirden gönül huzuru ile ayrılıyorum.” Dedi.

‘İKİ BÜYÜK ESER HİZMETE ALINDI’

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Bolu İl Müftülüğüne atanan İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş Kütahyalılar için bir veda mesajı yayınladı Kütahya’dan 21 Temmuz 2023 Cuma günü mesai ile birlikte ayrıldığını açıklayan Demirtaş, “Kuruluş ve Kurtuluşun Şehri Kütahya’mızdan ayrılmanın hüznünü yaşarken 37 aylık müthiş temponun ardından hep birlikte şahid olduğunuz süreçlerin sonunda Türkiye çapında iki büyük eser olan Müftülük Külliyesi ile Hava Tugayı Zafer Camii’nin  görev yaptığımız sürenin sonunda hizmete alınmasını ve buralarda çok canlı ve heyecanlı hizmetler sunulmasını gördükten sonra ayrılmanın mutluluğunu yaşıyorum.” İfadelerini kullandı.

Özellikle Büyük Zaferin 100. yılında Kütahya halkının Türk Silahlı Kuvvetlerine armağanı olarak inşa edilen Zafer Camii’nin Cumhurbaşkanı tarafından açılışı ve “tarihe kayıt düşülecek bir eser olmuştur” ifadelerinin kendilerini onurlandığına değinen Demirtaş,  “Diğer taraftan Müftülük Külliyemizin tam anlamı külliye özelliğini tezahür ettirmesi ile çocuk-genç-yetişkin-engelli tüm toplum kesimlerine hizmet vermesi ve her kesimden insanın takdir ettiği alan olması bizleri heyecanlandırmaktadır.” Şeklinde konuştu.

‘HAZIRLAR’IN BAŞLATTIĞI

PROJELERİ TAMAMLADIK’

3 yıl önce görevi devraldığım Dr. Hüseyin Hazırlar’ın Kütahya için başlattığı projeleri tamamlayarak görevini Dr. İrfan Açık’a devrettiğini ifade eden Demirtaş, “Bu kadim şehirden gönül huzuru ile ayrılıyorum.” Dedi. Kuruluş ve Kurtuluşun Şehri Kütahya’dan sonra tabiatın kalbi, yiğit insanların diyarı Bolu’da görev yapacağını ifade eden Demirtaş, “Hakkın dilini halkın diline çevirerek sevgi ve güven toplumu oluşturmanın gayreti içinde olacağız. Din hizmetlerinde kırmızı çizgilerimiz; Tekfir etmemek, Şiddet dilini kullanmamak, Şahıscılık yapmamak, Ötekileştirmemek, İslam dininin ana çizgisinden ayrılmamak olacaktır. “Türkiye Yüzyılı” Vizyonu hedefinde  Diyanet ve Müftülük Hizmetlerini görev yerimizde görünür hale getirmek için özel gayret edeceğiz. Aile, Çocuk ve Gençler ana hedef kitlemiz olacaktır. Bu zamana kadar bu güzel vilayette  hizmetlerimizi her zaman Allah’ın rızasını gaye edinerek kullarının maslahatı için yaptık. İyi niyet ve  amaçlarımızın güzelliğinin eksikliklerimizi örteceğine inanıyoruz.”

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *