KÜTAHYA’DAN YKS BAŞARISI ‘İLK BİNDE 15 ÖĞRENCİ’

361

Kütahya genelinde YKS’de ilk binde 15 öğrenci olduğunu belirten Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, “İlk bine giren öğrencilerin hepsi devlet okullarından mezun sadece bir tane özel okul var.” Dedi. Tercih dönemine dair tavsiyelerde de bulunan Başyiğit, rehber öğretmenlerinin öğrencilere destek olmaya hazır olduğunu vurguladı.

GURUR TABLOSU

Yüzbinlerce öğrenciyi ‘üniversiteli’ yapacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) internet sitesinden açıklandı. İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, Kütahya’nın YKS karnesini değerlendirdi. Kütahya genelinde YKS’de ilk binde 15 öğrenci olduğunu belirten Başyiğit, “Bu çok iyi bir sonuç. Geçen yıl da buna benzer gurur verici tabloya sahiptik. Bize henüz ulaşan sonuçlarda TYT’de ilk 39 da bir çocuğumuz var.” Dedi. Başyiğit, Sayısalda 58’inci, 169’uncu, 760’ıncı, Eşit Ağırlıkta 40’ıncı, 216’ıncı, 402’nci, 474’üncü, 609’uncu, 668’inci, 795’inci, Sözelde 789’uncu ve 801’inci öğrencilerin Kütahya’dan olduğunu açıkladı.

‘BİRİ HARİÇ HEPSİ DEVLET OKULUNDAN’

İlk bine giren öğrencilerin hepsinin devlet okullarından mezun olduğunu belirten Başyiğit, “Sadece bir tane özel okul var. Simav Fen Lisesi, Akşemsettin Kız İmam Hatip Lisesi, Necip Fazıl Kısakürek, Tavşanlı Kız İmam Hatip Lisesi, Nafi Güral Fen Lisesi, Sosyal Bilimler Lisesi ve Özel Kırdar Lisesi’nden öğrencilerimiz derece yaptı.” İfadelerini kullandı.

‘REHBER ÖĞRETMENLERİ DESTEĞE HAZIR’

Tercih yapacak öğrencilere de tavsiyelerde bulunan Başyiğit, öğrencilerin tercih sürecinde ÖSYM’nin yayınlamış olduğu Yükseköğretim Program Atlası programından faydalanabileceğini belirtti. Öğrencilerin okullardaki rehber öğretmenlerden de destek alabileceğini vurgulayan Başyiğit, “Rehber öğretmenlerimiz öğrencilerimizin tercih yapacakları dönemde okullarda olacaklar. Rehberlik araştırma merkezimizde de öğretmenlerimiz var. Onlar yerindeler. Mutlaka rehber öğretmenlerine müracaat ederek tercihlerini oluştursunlar” dedi.

‘ÖNEMLİ OLAN KİTLESEL BAŞARI’

Önemli olanın kitlesel başarı olduğunu ifade eden Başyiğit, Tüm öğrencilerimizin ortak başarıları bunlar. Kendi başarılarıyla Türkiye genelinde başarı etmiş öğrencilerimiz var bizim. Örneğin TYT’ye 3.5 milyon öğrencinin girdiğini biliyoruz. Bu kadar öğrencinin girdiği bir sınavda 30. Olmak bence çok büyük bir başarı.” Şeklinde konuştu. Sınavda başarı gösteren öğrencileri, emek veren ailelerini ve öğretmenlerini kutlayan Başyiğit, “Çok başarılı bir sınav geçirdik. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizin diledikleri yerlere yerleşeceklerine eminim.” Dedi.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *