TOPLU TAŞIMA ESNAFI KARA KARA DÜŞÜNÜYOR ‘KEŞKE BÖYLE BİR İHTİYAÇ OLMASA’

717

Akaryakıta gelen zamla kar elde etmeden çalıştıklarını belirten Kütahya Minibüsçüler, Servis Araçları ve Halk Otobüsleri Esnaf Odası Ahmet Kucak, ister istemez halk otobüsleri fiyat tarifesinde değişiklik beklediklerini vurgulayarak “Keşke böyle bir ihtiyaç olmasa” dedi.

Açıklanan zamlarla birlikte son bir aylık süreçte; akaryakıtta yüzde 40’ın üzerinde artış yaşandı. Üst üste gelen zamların ardından Kütahya’daki halk otobüsleri esnafı ise kara kara düşünüyor. Kütahya Minibüsçüler, Servis Araçları ve Halk Otobüsleri Esnaf Odası Ahmet Kucak konuya dair açıklamalarda bulundu. Son dönemde akaryakıtta yaşanan fiyat artışları sebebiyle maliyetlerinin giderek arttığını ifade eden Ahmet Kucak, zamlardan direkt olarak etkilendiklerini dile getirdi.

‘ZARARINA ÇALIŞIYORUZ’

Son fiyatlarla otobüsçü esnafına kalan bir kar olmadığını hatta zarar ettiklerini belirten Ahmet Kucak, “Otobüsçü esnafı şu anki durumda kar edememekte, aksine zarar etmekte.” Dedi. Akaryakıttaki fiyat artışının devam etmesinin korkusunu hissettiklerini dile getiren Kucak, “Akaryakıttaki artış, devam ederse yaşadığımız sıkıntılar daha da büyüyecek, esnaf daha da mağdur olacak.” İfadelerini kullandı.

Toplu taşıma esnafının maliyetini karşılayamaz durumu geldiğinin altını çizen Kucak, ister istemez halk otobüsleri fiyat tarifesinde değişiklik talep ettiklerini, kararın önümüzdeki günlerde gündeme geleceğini ifade etti.

‘KAÇINILMAZ HALE GELDİ’

Vatandaşın yaşadığı ekonomik zorlukların da farkında olduklarını ve zor durumda olmasalar böyle bir taleplerinin olmayacağını vurgulayan Kucak, “İnanın biz de daha yok yere daha pahalıya taşıyalım diye düşünmeyiz. Biz hiçbir zaman ne devletimize başkaldırdık ne de halkımızı karşımıza aldık. Keşke böyle bir ihtiyaç olmasa” dedi. Zam taleplerinin güncel akaryakıt fiyatları karşısında kaçınılmaz hale geldiğine değinen Kucak, çevre iller ve Kütahya’nın ilçelerinde toplu taşıma ücretlerinin güncellendiğini sözlerine ekledi.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *