KAHREDEN MANZARA!

684

Gevrekler köyü yakınlarında çıkan orman yangını 9 saat sonra kontrol altına alınırken; 180 hektarlık ormanlık alanın zarar gördüğü yangında yanan alanlar havadan görüntülendi.

9 SAATIN SONUNDA KONTROL ALTINA ALINDI

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü Tavşanlı Orman İşletmesi Balıköy Şefliği Gevrekler köyü yakınlarında çıkan orman yangını 9 saat sonra kontrol altına alındı. Yangında 180 hektarlık ormanlık alanın zarar gördüğü bildirildi.

112 Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan ihbar üzerine Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yangına; 29 arazöz, 35 su ikmal aracı, 13 dozer, iş makineleri (treyler, greyder, ekskavatör) 33 hizmet aracı, belediyelerden sevk edilen itfaiye araçları ve 1 yangın söndürme helikopteri ile müdahale edildi. Yangının ilk dakikalarından itibaren devam eden orman yangınına müdahale çalışmaları yer ekipleri, jandarma ve vatandaşların da destekleri ile bini aşkın personel tarafından yoğun şekilde sürdürüldü.

KÖY TEDBİREN TAHLİYE EDİLDİ

Kütahya Valisi Ali Çelik’in de karadan mücadele çalışmalarına büyük destek verdiği orman yangını sabaha karşı kontrol altına alındı. Yangının yerleşim yerleri için risk oluşturmadığını belirten Vali Çelik, Aydınlar köyünün tedbir amacıyla tahliye edildiğini ve yerleşim yerlerinde güvenlik tamponu oluşturulduğunu ifade etti. Yangında 180 hektar civarında alan zarar gördü. Sahada soğutma çalışmalarına devam ediliyor.

‘KÜÇÜK BİR DİKKATSİZLİK

BÜYÜK FELAKETE NEDEN OLUYOR’

Orman yangınları konusunda vatandaşları bir kez daha uyaran Bölge Müdürü Erdal Dingil, küçük bir dikkatsizliğin çok büyük felaketlere neden olduğuna, hava sıcaklıklarının yükselmesiyle birlikte ormanlarda yangın riskinin arttığına dikkat çekti. Ormanları korumak için tedbirlerin en üst seviyede alındığının altını çizen Bölge Müdürü Erdal Dingil, vatandaşlardan da dikkat ve duyarlılık beklediklerini belirterek, yangında can siper hane mücadele veren orman teşkilatı personeline, destek veren tüm kuruluşlara ve köylü vatandaşlara teşekkür etti.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *