TÜRKİYE’DE BEŞİNCİ OLDUK

139

Kütahya Belediyesi tarafından hayata geçirilen Akıllı Şehir Uygulamaları ile Kütahya Belediyesi, Ulusal Şehir Endeksi’nde, 51 il belediyesi içerisinde birinci, büyükşehirlerin de bulunduğu 81 il içerisinde Konya, İstanbul, Bursa ve Kayseri büyükşehirlerinin ardında beşinci sırada yer aldı.

Uyguladığı projelerle Türkiye’ye örnek olan ve bu alandaki projeleri birçok ödüle layık görülen Kütahya Belediyesi, yine fark yaratmayı başardı. 2020-2023 Ulusal Akıllı Şehirler Stratejisi ve Eylem Planı kapsamında hazırlanan Ulusal Şehir Endeksi’nde Kütahya Belediyesi, 51 il belediyesi içerisinde birinci, büyükşehirlerin de bulunduğu 81 il içerisinde ise beşinci sırada yer aldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 2020-2023 Ulusal Akıllı Şehirler Stratejisi ve Eylem Planı kapsamında hazırlanan Akıllı Şehirler Olgunluk Değerlendirme Modelinin uygulanması ile şehirlerin kabiliyetleri değerlendirilerek akıllı şehir olgunluk seviyeleri tespit edildi ve bu sonuçlar doğrultusunda Ulusal Şehir Endeksi oluşturuldu.

İL BELEDİYELERİNDE ZİRVEDE KÜTAHYA VAR

Son 4 yılda Kütahya Belediyesi tarafından hayata geçirilen Akıllı Şehir Uygulamaları ve bu yönde ilerletilen yönetim anlayışı sonucunda; Kütahya 81 il içerisinde Konya, İstanbul, Bursa ve Kayseri büyükşehirlerinin ardında beşinci sırada yerini aldı. İl belediyesi sınıflandırmasında olan 51 il içerisinde ise birinci oldu.

‘ŞEHRİN ADINI BAŞARIYLA DUYURMAYA DEVAM EDECEĞİZ’

Kütahya Belediyesinden yapılan açıklamada; “Planın son uygulama dönemi olan 2023 yılında daha yüksek bir puanla sıralamamızı arttırmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Geçtiğimiz yıllarda Başarılı Örnekler Sıralamasında ise 35 Akıllı Şehir Uygulamasıyla Gaziantep ve Kocaeli Büyükşehir Belediyelerinin ardından üçüncü sırada yerimizi almıştık. Ulusal ve uluslararası pek çok alanda şehrimizin adını başarıyla duyurmaya devam edeceğiz. Birlikte başardık!” ifadelerine yer verildi.

KÜTAHYA BELEDİYESİ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *