‘BU İTHAMLAR DOĞRU DEĞİL’

306

65 YAŞ ÜZERİ VATANDAŞ DEFALARCA ÇARŞIYA GİDİP GELİYOR İDDİLARI ASILSIZ

Şoförlerin şikâyeti üzerine ücretsiz otobüs kartı bulunan vatandaşların kullanım dökümlerini hazırlattığını belirten Başkan Işık, “Bu ithamların doğru olmadığını gördük. Bu hakkı olan vatandaşımızın yüzde 90’ı “Nasılsa bedava diye gidelim gelelim” demiyor, günde yalnızca iki kez biniş yapıyor. Dışarı çıkıyor, evine dönüyor” dedi.

KÜTAHYA BELEDİYESİ DESTEĞE DEVAM EDECEK

Kütahya Belediye Meclisi 5. Dönem 7. Olağan Toplantısında ulaşım damgasını vurdu. Şehir içi otobüs fiyatlarına ortalama yüzde 50 zam yapıldığı meclis toplantısında; Belediye Meclisi, ücretsiz ulaşım hakkı bulunan vatandaşlar için verilen devlet desteğinin yanında verilen desteğe devam” dedi.

Mayıs ayı sonun kadar 17 ay boyunca 287 otobüs başına devletin verdiği katkıyı tam biletten tamamlayarak aradığı açığa destek veren Türkiye’de ilk ve tek belediye olduklarını ifade eden Başkan Işık, bu kararı almalarındaki en önemli gerekçenin bazı yolcuları bedavacı muamelesinin yapılması olduğunu açıkladı. “Nasıl olsa devlet bu parayı otobüs başına veriyor biz bu insanları almadan gidelim biletli yolcu alalım” diyen çok kısıtlı sayıda da olsa şoförler olduğuna vurgu yapan Başkan Işık, “Biz bazı şoförle tarafından yaşatılan zulme karşı bu desteği verelim dedik. Devletimiz de Bin 800’den 2 bin700 TL’ye varan bir iyileştirme yaptı. Biz bu desteği kaldırırsak yine aynı şey yaşanır diye düşündük.” Dedi.

‘YÜZDE 90’I GÜNDE İKİ KEZ KULLANIYOR’

Bazı vatandaşlarımızın bu hakkı istismar ettiği yönündeki iddiaları göz önünde bulundurarak bir döküm hazırlattığını dile getiren Başkan Işık, “Bazı vatanlar günde 5-6 biniş gibi alışkanlık edinmiş. Ama biz vatandaş 5 defa da binse biniş başına aynı desteği veriyoruz.” Şeklinde konuşta. Şoförlerinden şikayetine karşı hazırlattığı dökümlerin verilerini paylaşan Başkan Işık, “Günde iki kez üzerinde biniş yapanların oranı sadece yüzde 10. Bu hakkı olan vatandaşımızın yüzde 90’ı 2 biniş yapıyor. Dışarı çıkıyor, evine dönüyor. Dolayısıyla iki biniş için destek verelim diyorduk. Ama bu ithamların doğru olmadığını gördük. Tüm 65 yaş üzeri vatandaşlarımızın “Nasılsa bedava diye gidelim gelelim” diye bir anlayışının olmadığını gördük. O yüzden her biniş üzerinden devletimiz verdiği desteğin üzerine 3 TL olarak üzere tam bilete yaklaşan bir desteği sürdürme kararı aldık” şeklinde konuştu.

DEVAMI 5’TE




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *