‘ÖZEL EĞİTİMDE BİR DOKUNUŞ BİN HAYAT DEĞİŞTİRİR’

303

Özel Anasultan Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin yeni eğitim binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan kurum yöneticisi Serdar Akkoç, hemen hemen tüm engel gruplarına eğitim vermeye elverişli bir kurum olduklarına değinerek “Özel eğitim bir dokunuş bin hayat değiştirir. İnşallah nice hayatlar değiştirmeye devam edeceğiz” dedi.

Özel eğitim alanında Kütahya’da 16 yıldır eğitim vermekte olan Özel Anasultan Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi yeni eğitim binasında basın toplantısı düzenlendi. Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan Sağlam, Yerel Basın Mensupları, kurum yöneticilerinin de hazır bulunduğu kahvaltı sonrası sorulan sorular yanıtlandı.

‘HER ENGEL TÜRÜNE HİZMET VERİYORUZ’

Kurum adına konuşma yapan kurum yöneticisi Serdar Akkoç, “Okulumuz, 1200 m² kapalı alanıyla, özenle hazırlanmış sınıflarıyla, dekoruyla, tasarımıyla, öğrenme güçlüğü, bedensel yetersizlik, zihinsel yetersizlik, otizm, down sendromu, işitme yetersizliği, dil konuşma gibi engel gruplarının hemen hemen hepsine eğitim vermeye elverişli olan, Kütahya’nın en büyük özel eğitim merkezidir.” Dedi. Ocak ayında yeni hizmet binasına geçtiklerini ifade eden Akkoç, yeryüzünün en güzel çocuklarının eğitimi ve gelişimi için özel olarak tasarlanmış okulun temel atımından bugüne dek bin bir emeği olan tüm gönüllülere, ve basın kahvaltımıza katılan basın mensuplarına teşekkür etti. “Özel eğitim bir dokunuş bin hayat değiştirir. İnşallah nice hayatlar değiştirmeye devam ederiz. İyi ki varsın Anasultan” diyerek sözlerini tamamladı.

540 kapasiteli ile Kütahya’daki en büyük özel eğitim merkezi olduklarını dile getiren Akkoç, 300’e yakın kayıtlı öğrencileri, 15’i öğretmen 25 çalışanı olduklarını ifade etti. Kütahya merkezde 7 özel eğitim merkezi olduğunu belirten Akkoç, elbette ki ulaşmadığımız öğrenci vardı ama bence şu an 7 kurum Kütahya alanında yeterli. Toplam bin 500 civarında öğrenci var. Onlar da elinden geleni yapıyor herkes alnının akıyla bu işi yapıyor” ifadelerini kullandı. Akkoç, ilçelerden, köylerden öğrencilere de birebir eğitimlerle destek olduklarının altını çizdi.

‘EĞİTİME ERKEN BAŞLAMAK ÇOK ÖNEMLİ’

Veli ya da öğretmenin çocuğun akranlarından fiziksel ya da bilişsel olarak geri kaldığını fark etmesi durumunda okulun rehberlik servisine ya da özel eğitim kurumlarına başvurulması gerektiğini ifade eden Akkoç, özel eğitime erken başlanmasının büyük önem taşıdığına vurgu yaptı. Kendilerinin destek eğitim verdiğini ifade eden Akkoç, önceliğin devlet okullarında olduğunu belirtti.

Kurum yöneticisi ve aynı zamanda fizyoterapist olan Nefiye Yaman Kaya ise fizik tedavi çalışmaları kapsamında bilgilendirmelerde bulundu. Çocukların gelişim eğrisine göre eksiklerini tespit etiklerini belirten Yaman Kaya, “Çocuk ne zaman akranlarına yetişir sorusunun bir zamanı yok.” Dedi. Kurum müdürü Mehmet Tuna, özel eğitimin öğretim teknikleri, ders işlenişleri, devlet katkısı, okul – aile ilişkileri, özel eğitim başlama ve rapor süreçleri konusunda bilgiler vererek özel eğitimin önemine değindi. Kurum yöneticisi Kadir Ada ise Anasultan Rehabilitasyon Merkezi’nin kuruluşundan bugüne izlediği eğitim politikaları konusunda bilgilendirmelerde bulundu.

‘BASININ DESTEĞİ ÖZEL ÇOCUKLARIN YANINDA’

Basın mensupları adına söz alan Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan Sağlam ise özel eğitimin önemini vurgulayarak gazeteciler olarak özel çocuklara ve özel eğitim rehabilitasyon kurumlarına karşı hassasiyetlerini ve her daim yanlarında olduklarını belirtti. Hayatta her an her şeyin olabileceğine değinen Sağlam, basın mensuplarının her zaman özel eğitime destek vereceğini ifade etti.

Soruların cevaplanmasının ardından sınıflar ve etkinlik alanları ziyaret edilerek bilgilendirmelerde bulunuldu.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *