SORUNLARI DA ÇÖZÜMLERİ DE ‘İYİ’ BİLİYORUZ “ŞEHRİ ŞAHLANDIRACAK PROJELERİMİZ HAZIR”

269

İYİ Parti Kütahya İl Başkanlığı Divan Kurulu Üyesi, İl Arge Başkanı Ahmet Tekdemir, teşkilatın güçlü desteği ile Kütahya Belediye Başkanlığına aday adayı olduğunu açıkladı. Kütahya’nın sorunlarını da sorunların çözümlerini de iyi bildiklerini vurgulayan Tekdemir, Kütahya’yı şaha kaldıracak projelerinin hazır olduğunu belirtti.

İYİ Parti Kütahya İl Başkanlığı Divan Kurulu Üyesi, İl Arge Başkanı Ahmet Tekdemir, Çinili Otel’de yapılan basın toplantısında Kütahya Belediye Başkanlığına aday adayı olduğunu açıkladı. Basın toplantısına İYİ Parti Kütahya İl Teşkilatı da yoğun bir katılım göstererek Tekdemir’e destek verdi.

TEŞKİLATTAN YOĞUN DESTEK

İYİ Parti Kütahya İl Başkanlığı Divan Kurulu Üyesi, İl Arge Başkanı Ahmet Tekdemir, İYİ Parti Kütahya il teşkilatının yoğun bir katılım gösterdiği basın açıklaması ile Kütahya Belediye Başkanlığına aday adayı olduğunu duyurdu.

Partililerinin coşkulu destekleriyle açıklama yapan Tekdemir, “Doğduğum büyüdüğüm yaşadığım güzel Kütahyam” diyerek şehre seslendi. Tekdemir, güzelliklerin yanında çok büyük kentsel sorunları olan insanlarının ekonomik sıkıntılarla zorluklarla mücadele ettiği, emekli maaşına ve asgari ücretle yaşamaya mecbur bırakılan, gençlerin iş bulmakta zorlandığı, spor, sağlık ve sosyal yaşantısında bir çok eksikliği olan bir Kütahya’nın bu sorunları bilen birisi olarak aday adayı olduğunu açıkladı.

‘KÜTAHYA BİZİM’

Kütahya’nın sosyal ve ekonomik sorunlarını önemli ölçüde azaltacak Kütahyalı hemşehrilerini heyecanlandıracakları ifade eden Tekdemir, küçükten büyüğe her yaştan vatandaşa yönelik çok önemli projeleri olduğunu belirterek “Bu kütahya bizim. Sorunu biliyoruz çözümlerini biliyoruz.” Dedi.

Merkez İlçe Başkanı, İl Başkan ve teşkilat üyeleri ile beraber adaylığını erken açıklamasının en büyük nedeninin Kütahya’nın tek tek, mahalle mahalle, sokak sokak, sorunlarını net bir şekilde ortaya koyabilmek olduğunu vurgulayan Tekdemir, araştırma geliştirme ve proje faaliyetlerini de erken başlayacaklarına değindi.

‘YOLA ERKEN ÇIKIYORUZ’

Bütün teşkilatları ile birlikte Kütahya’yı şaha kaldıracak, Kütahya’yı ekonomik anlamda üst kesimlere çıkaracak sosyal imkânları çok daha fazla olan, Eskişehir’i özlemeyen bir Kütahya hayalinde olduğunu dile getiren Tekdemir, “Bunun için yola erken çıkıyoruz, bunun için heyecanımız var. Projelerimiz insanların düşündüğünden çok daha fazla, vizyonumuz yüksek. Projelerimizi açıklamaya başladığımızda Kütahya’nın hayatına hayat katacak onları heyecanlandıracak yüreklerine dokunacak projeler olacak.” İfadelerini kullandı.

Basın toplantısında ilk sözü alan İYİ Parti Kütahya İl Başkanı Nurhan Sunel, özgür basınına emek veren Kütahya basınının 24 Temmuz’daki Basın Bayramını kutladı. Sunel, Gazeteciler Cemiyetini temsilen Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Bünyamin Çapgulaş’a gazeteciler adına plaket takdim etti. Türkiye’nin Kütahya’nın dertlerini anlatmak konusunda yerel basına büyük görev düştüğüne değinen Sunel, basının her zaman yanında olduklarını vurguladı.

‘ZERRE KADAR PAY ALAMIYORUZ’

Son dönemde yaşanan ekonomik sorunlara dikkat çeken Sunel, “Memura yüzde 80, işçiye yüzde 45, Cumhurbaşkanına yüzde 39, emekliye ise yüzde 25 zam verildiğini söylemeyeceğim. Zamları metre metre bize dolayanların milim milim enflasyonu yükselttiğini söylemeyeceğim. Çünkü biz bunu hep beraber yaşıyoruz Kütahya’mızda 150 bin emekli var. Emekliye verdikleri değer yüzde 45.” Dedi. Cumhur İttifakı vekillerinin bu memleketteki 150 bin emeklinin açlık sınırının altındaki hayat mücadelesi ile boğuşmasına göz yumup Mecliste emekliye yüzde 25’den fazla herhangi bir ödeme yapılmaması için göğüslerini gere gere el kaldırdığını dile getiren Sunel, kuruluşun ve kurutuluşun şehri Kütahya’nın ne kuruluştan ne de kurtuluştan zerre kadar pay alamadığını belirtti.

‘İYİ BELEDİYECİLİĞİN NASIL OLACAĞINI GÖSTERECEĞİZ’

Kütahya halkına iyi belediyeciliğin nasıl olacağını 2024’ün mart ayından sonra göstermek istediklerini dile getiren Sunel, “Partimiz kurulduğu andan itibaren üzerimizdeki baskı kurarak bu memleketin sokaklarında gezmemize engel olanlara inat Kütahya’da insanlara iktidarın bize yaptığı zulmü anlatmaya devam edeceğiz. İYİ Partili olmak cesaret ister ama Belediye Başkanı Aday Adayı olmak büyük cesaret ister. Biz 2024 Mart yerel seçimlerine daha erken start vermek istedik. Kütahya’nın sorunları kısa zaman anlatılacak sorunlar değil. Öyle ki Kütahya’da iyi belediyecilik adı altında yapılacak dünya kadar işimiz var. Öncelikle insanı hedef alıyoruz. Kütahya’nın insanına bu coğrafyada en iyi şekilde ,en iyi ekonomik şartlarda nasıl hizmet edeceğimizi Mart ayına kadar projelerimizle birlikte anlatacağız.”şeklinde konuştu.

‘KÜTAHYASPOR’A ŞEREFLE BAŞKANLIK YAPTIM’

1971 Kütahya doğumlu evli ve üç çocuk babası Tekdemir, “Üniversite mezunuyum. Askerlik vazifemi yaptıktan sonra devlet memuru olarak 1993 yılında Kütahya Hava Er Eiğitim Tugay Komutanlığında göreve başladım. 2005 yılında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına atandım. 2010 yılında devlet memuriyetinden kendi isteğimle istifa ederek ticari hayata atıldım. Sorumluluk alabilen, yönetim ve organizasyon becerisine sahip, çözüm odaklı, çalışma arkadaşlarına sorumluluk veren, güçlü yönetim anlayışına sahip, disiplinli, liderlik vasıfları olan bir yapıya sahibim. Yıllarca tüm engellemelere ve zorluklara rağmen Kütahyaspor Kulüp Başkanlığını şerefle yürüttüm. Borç batağındaki kulübümüzü şimdiki durumuna getirmek için tüm yönetici arkadaşlarımla birlikte özverili şekilde çalıştık.Halen Kadınlar 3.Ligi’nde mücadele veren 1922 Dumlupınarspor Kulübü Başkanlığını yapmaktayım.” İfadelerini kullandı.

‘KÜTAHYA’NIN İHTİYACI ÇOK’

Kütahya insanını dinleyen, derdiyle dertlenen, çözüm üreten bürokrasi bataklığına gömülmeyen hizmet odaklı bir anlayışla aday adayı olduğunu dile getiren Tekdemir, şu ifadeleri kullandı: “Bunun için teşkilattaki kardeşlerimiz ile yan yanayız. Arzu ediyoruz ki Kütahya hak ettiği gerçek değeri elde etsin. Çiniler Diyarı, Evliyalar Şehri Çelebinin seyahatnamesindeki önemli şehri Kütahya, ama bakıyorsunuz ekonomik sosyal olarak geri kalmış bir şehir. İhtiyaçları çok fazla ama biz siyasetçi üretmediğimiz için siyasetçilerin de Kütahya’ya yatırım yapması bir türlü sağlayamadığımız için işte şu anda mevcut durumumuz bu. İnsanlar; gençlerin yolunu açmak, daha iyi hizmet almak, daha iyi sağlık, spor daha iyi ekonomik katkı istiyorsa mutlaka bu değişime ayak uydurmalı bizim partimizin görüşlerini dikkate almalı.”




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *