YENİDEN REFAH PARTİSİ KÜTAHYA İL BAŞKANI OSMAN GEZGİN “TÜM BELEDİYELERİ ALMAYA HAZIRIZ”

364

Yerel seçimler için adaylık başvurularının 16 Ekim mesai sonuna kadar devam edeceğini belirten Yeniden Refah Partisi Kütahya İl Başkanı Osman Gezgin, genel seçimlerimizde olduğu gibi yine kendi listelerimizle, ülkemizi Yeniden Refah Belediyeciliği ile kavuşturmak istiyoruz. Kütahya’da da tüm ilçe ve beldeleri almaya hazırız.” İfadelerini kullandı

Yeniden Refah Partisi Kütahya İl Başkanı Osman Gezgin, Kütahya İl Başkan Yardımcısı, Yerel Yönetimler Başkanı, Genel Merkez Uşak İl Sorumlusu Ahmet Torun, Kütahya Siyasi İlişkiler Başkanı Yasin Aşıkovalı ve Kütahya Kadın Kolları İl Başkanı Kadriye Torun ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

16 EKİM’DE SONA ERECEK

Yerel seçimler için startı verdiklerini belirten Osman Gezgin, “Genel Merkezimiz tarihleri belirledi. Bugün itibariyle gerek belediye başkanlıkları, gerek il genel meclis üyelikleri, gerek belediye meclis üyelikleri anlamında başvurularımızı almaya başlıyoruz. 16 Ekim saat 17.00’da başvurular sona erecek.” Dedi. Sonrasında genel merkezin gerek il yönetimleri, gerek ilçe yönetimleri ve partinin diğer organlarıyla temayül yoklamaları ve mülakatlarla genel merkezde yapılacağını açıklayan Gezgin, seçimler neticesinde adayların belirlenmiş olacağını söyledi.

‘GENÇLERDEN BAŞVURU ÜCRETİ ALINMAYACAK’

Seçimlere kendi adayları ile girecekleri dile getiren Gezgin, Refah Belediyeciliği insanların gönlünde taht kurmuş bir belediyecilikti. “Rüşvet alanda veren de melundur” yazısını yeniden belediyelerimize asacağız” ifadelerini kullandı.  Gençlere çok önem veren bir parti olduklarını ifade eden Gezgin, “30 yaş altına hangi alanda adaylık başvurusunda bulunursa bulunsun; adaylık ücreti talep etmeyeceğiz. Yine engellilerimiz ve doğal afetten mağdur olan vatandaşlardan ücret talep etmeyeceğiz Kadınlardan da ücretin yüzde 50’sini alacağız.” Dedi. Başvuruların genel merkez, il ve ilçe başkanlıklarına yapılabileceğini dile getiren Gezgin,  kazasız belasız bir yerel seçimler süreci yaşanmasını belirterek “Mevlam daha fazla hizmet götürecek insanlara nasip etsin.” Duasında bulundu.

‘KENDİ ADAYLARIMIZLA GİRİYORUZ’

Yeniden Refah Partisinin 81 vilayetin 81’inde de kendi adayları ile seçime gireceğini dile getiren Gezgin, “Genel seçimlerde de bu böyle olmuştu evet, ittifak içinde yer aldık ama diğer partiler gibi seçime başka bir parti şemsiyesi altında giriş yapmamıştık. Belediye seçimlerinde de ayrı listelerimizle Yeniden Refah Belediyeciliğini yeniden ülkemize tanıtmak istiyoruz Yeniden Refah tüm Türkiye’de olduğu Kütahya’da da tüm ilçe ve beldeleri almaya hazır diyoruz.” İfadelerini kullandı.

‘BİRÇOK VAAT HAVADA KALDI’

Başkan Işık’ın 5 yıllık görev süresini tamamlayacağını vurgulayan Gezgin, “5 yılda söylemiş olduğu birçok proje havada kaldı. 10 bin kişiye istihdam demişti. Belediyenin iştiraki ile istihdama neden olabilecek 100 kişilik yapı bile oluşturulmadı. Ilıca çok güzel bir hala gelecekti. Göğüs Hastalıkları Hastanesi açılacaktı, vaatleri vardı. Bunların hiçbiri yaşanmadı. Kütahya’nın bir 5 senesi daha gitti.” Şeklinde konuştu.

‘SEVGİ YOLU KAPALI KALMALI’

Sevgi Yolu’nun akıbeti hakkında da açıklamalarda bulunan Gezgin, şu ifadeleri kullandı: “Belediyecilikte öyle karar noktaları gelir ki yüzde 51’e yüzde 49 karar vermeniz gerekebilir. Sevgi Yolu hadisesi de böyle bazı esnaf açılsın, bazıları açılmasın istiyor. Vatandaşlar da her şehirde gezip alışveriş yapabilecekleri, trafiğe kapalı bir yol olması gerektiği konusunda haklı. Vatandaşlarımız da bu bakışla böyle devam etmeli diyor. Ben de açıkçası Sevgi Yolunun bir belediyeci olarak kapalı kalmasını gerektiğini düşünüyorum esnafların daha farklı metotlarla ekonomilerinin artırılması gerektiğini düşünüyorum ama Alim Beyin ilk geldiğinde beri hayali o. Oraya bir takıldı açmadan da gitmeyecek gibi gözüküyor.”

‘YARIM KALAN HER PROJEYİ KULLANIŞLI HALE GETİRİRİZ’

Devlette devamlılığın esas olduğunu; harcanan her rakamın milli servet olduğunu belirten Gezgin, “Yapılanları yarım bırakıp yerine yeni baştan başka şeyler yapalım mantığıyla olmaz. Esas iyi bir yönetici yanlış yapılan bir projeyi bile daha fonksiyonel hale getirebilir. Biz, bugüne kadar yapılan tüm projeleri yapanlardan “allah razı olsun” deyip onarlı nasıl daha kullanışlı hale getiririz diye bakarız. Zaten proje üretebilme yeteneğiniz varsa “bir yerler yapıldı bir yerler yıkıldı ben yeni projeleri nereye ne yapacağım” demezsiniz.” İfadelerini kullandı.

‘BİZİM İÇİN YOK HÜKMÜNDEDİR’

Gezgin eski bir belediye başkanın adaylığı hakkında kamuoyunda çıkan iddialara da, “Birçok yerden ciddi teveccühler alıyoruz. Oylarımız ciddi noktada arttı. Kütahya özelinde 4. sıradayız. Kütahya’da da aday sayısının artması bu yüzden bizi mutlu eder. Ama eskiden belediye başkanlığı yapmış herhangi bir kişinin bize direkt bir başvurusu şu ana kadar olmadı. Ne bize ne yerel yönetimler başkanlığımız herhangi bir başvuru yok. Başvuru olmadığında da bizim için yok hükmündedir.” Cevabını verdi

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *