‘BİZİ SADECE OYALIYORLAR’

485

Emekli maaşlarının büyük bir kısmının asgari ücretin altında kaldığını belirten İlhan Bintez, en düşük emekli maaşının asgari ücret bandına gelmesi gerektiğini ifade etti. Yılbaşına kadar ara zammın gündeme getirilmesi gerektiğine dikkat çeken Bintez “Ama hiçbir adım atılmıyor. Bizi sadece oyalıyorlar” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Emeklilerimizi memnun edecek adımları atacağız” sözleri üzerine emeklilerin beklerini ve sorunları GAZETE KIRKÜÇ’e değerlendiren Türkiye Emekliler Derneği Kütahya Şube Başkanı İlhan Bintez şu an emeklilerin büyük geçim sıkıntısı yaşadığını ve çok mağdur edildiklerini vurguladı.

‘BİZ ÇOK MAĞDUR EDİLDİK’

Emeklilere şu an aldıkları maaşların yetmediğine dikkat çeken Türkiye Emekliler Derneği Kütahya Şube Başkanı İlhan Bintez “Biz çok mağdur edildik. Şu an en düşük emekli maaşı 7 bin 500 lira. Ama bu emekliye yetmiyor. Böyle bir ekonomide ev kira, faturalar, gıda derken bu maaşla yaşa iki çift nasıl geçinsin?” ifadelerini kullandı.

‘ARA BİR ZAMMIN GELECEĞİNİ

DÜŞÜNMÜYORUM’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ‘Emeklilikleri mağdur etmeyeceğiz’ dediğini hatırlatan Bintez “Ben ara bir zammın geleceğini düşünmüyorum. Biz yılbaşına kadar tekrar borçlanacağız ve yılbaşına kadar hiçbir şey yapılmayacak. Yılbaşında yapılacak olan zam da yine asgari ücretin çok altında kalacaktır. En azından en düşük emekli maaşının asgari ücret tutarına olması lazım. Ama hiçbir adım atılmıyor. Bizi sadece oyalıyorlar” şeklinde konuştu.

‘EMEKLİ OLUNCA RAHAT

EDECEĞİM ZANNEDİYOR’

Bayram verilen 2 bin lira ikramiyenin emeklilerin mağduriyetinin en büyük örneklerinden biri olduğunu belirten Bintez “Bu ekonomik şartlarda 2 bin lira ile bir emekli ne yapabilir? Emekli vatandaşımız torununa harçlık veremez oldu. İnsanlarımız artık bunu gururuna yediremiyor. Zaten Türkiye’de çalışma şartları çok ağır. Vatandaşımız yıllarca bu şartlarda çalışıyor. Emekli olunca rahat edeceğim zannediyor. Ama maalesef öyle olmuyor. Emekliler hala geçinebilmek için iki işte birde çalışmaya devam ediyor” diye konuştu.

‘İNSANIMIZ KALİTELİ BİR

İŞ HAYATI YAŞAMIYOR’

Geçtiğimiz günlerde açıklanan nüfus sayımlarına değinen Bintez, Kütahya’da 55 yaş üstü kadınların dul kalma oranlarına dikkat çekerek “Demek ki insanımız kaliteli bir iş hayatı yaşamıyor. Yoruluyor, hastalanıyor. Hayat şartları zaten iyi değil bir de eşlerinden kadınlarımıza ödenen emekli maaşlarının oranı çok düşük” dedi. Emekli maaşı 7 bin 500 lira olan bir adam vefat ettiğinde eşine bu paranın yüzde 50’si ödendiğini dile getiren Bintez sözlerine şöyle son verdi; “Bu ödeme hazine tarafından yapılıyor. Ama yeterli gelmiyor. Zaten 7 bin lira ile yaşam şartları çok zorken eşlerini kaybeden kadınlar bir de bu paranın yarısıyla hayat mücadelesine girişiyor. Bu oranlarında artırılması lazım. Hiçbir vatandaşımızın mağdur edilmemesi lazım.”

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *