KÖYDEN GERİYE SADECE MİNARE KALDI

287

Baraj yapımı nedeniyle sular altında kalan köyden geriye sadece minare kaldı.

Kütahya’nın Aslanapa ilçesine bağlı Kureyşler köyü barajın yapımıyla birlikte sular altında kalırken, köy Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, “Köysel Dönüşüm” Projesi kapsamında yakın ve güvenli bir alana taşındı. 2018 yılında taşınma işlemlerinin tamamlanmasının ardından önceki yerleşim alanı sular altında kalırken, köyün camisine ait minare zaman zaman suların çekilmesi ile kedisini göstermeye devam ediyor.

KÖY ÖRNEK KÖY SEÇİLMİŞTİ

Köysel Dönüşüm Projesi kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen desteklerle köy başka bir alana taşınırken yapılan çalışmalarla yeni yerleşim yerinin mimarisi büyük beğeni toplamış ve Türkiye genelinde örnek köy olarak seçilmişti. Proje kapsamında köylüler eski evlerini terk ederek yeri evlerine taşınmış ve köy ise sular altında kalmıştı.

GÖRENLER ŞAŞIRIYOR Eski köy yerleşim alanının sular altında kalmasının ardından bölgeye giden vatandaşlar ise sular altında bulunan minareyi görünce şaşırıyor. Fotoğraf tutkunlarının da büyük ilgi gösterdiği ve birbirinden güzel fotoğrafların çekildiği baraj halen ilgili odağı olmaya devam ediyor.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *