GELECEĞİNE SAHİP ÇIKMAK İÇİN SON GÜN 7 EYLÜL ‘ONLAR UĞRAŞACAK BİZ PES ETMEYECEĞİZ

286

Murat Dağı’nın sadece Kütahya için değil çevre iller içinde çok büyük bir önem arz ettiğini belirten Gediz Nehri Havzası Fırdan Çevre Koruma Derneği Başkanı Halil Kurt, her vatandaştan itiraz dilekçelerini vermelerini isteyerek “Firma kepçeyi vurana kadar uğraşacak ama biz mücadelemizi sürdürmekten asla pes etmeyeceğiz” dedi

Kütahya’nın Gediz ilçesinde Murat Dağı’nda açılması planlanan altın madenine itirazlar devam ederken Gediz Nehri Havzası Fırdan Çevre Koruma Derneği Başkanı Halil Kurt çevre illerden de destek beklediğini belirterek her vatandaştan Perşembe günü saat 16.00’a kadar Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü’ne itiraz dilekçesi vermelerini istedi.

‘HAYATTA BUNA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ’

Altın madeninin açılması için yetkili firmanın hala ısrarına devam ettiğinin altını çizen Kurt “Onlar kepçeyi vurana kadar uğraşacaklar. Ama bizde, bu beden bu candayken hayatta buna müsaade etmeyeceğiz. İstedikleri kadar uğraşsınlar” diye konuştu.

‘SU UYUR, DÜŞMAN UYUMAZ

BUNLARIN NE YAPACAĞI BELLİ OLMAZ’

Vatandaşlara seslenen Kurt, her bir dilekçenin geleceğimiz için yatırım olduğunu vurgulayarak  “Vatandaşlarımızdan beklentimiz, dilekçelerini hazırlayıp Çevre Ve Şehircilik Müdürlüğü’ne teslim etmeleri. Perşembe gününe kadar itiraz dilekçelerini her vatandaşımız hazırlayıp teslim etsin. Ve sürecin takibinde olmalarını istiyoruz. Su uyur, düşman uyumaz. Bunların ne yapacağı belli olmaz. Vatandaşın duyarlı olmasını istiyoruz. Murat dağına sahip çıkmalarını istiyoruz” dedi.

‘MURAT DAĞI SADECE KÜTAHYA

İÇİN DEĞİL HERKES İÇİN ÖNEMLİ’

Murat Dağı’nın Kütahya için olduğu kadar çevre iller için de önemini belirten Kurt şu ifadeleri kullandı; Murat Dağı bir tek Kütahya’mız için değil, Uşak’tan tutun Eskişehir’den Ege Bölgesi’ne, İç Anadolu’ya kadar değerli. Oraları da besleyen su kaynağı olarak oralara bakan bir bölgeden bahsediyoruz. Çevre illerinde bölgemize sahip çıkmalarını istiyoruz”

KÜTAHYA’DAN HERHANGİ

BİR İTİRAZ VAR MI?

2019 yılında ilçede faaliyete geçmesi planlanan altın madenine yönelik hazırlanan ÇED raporunu mahkeme yoluyla iptal ettirdiklerini hatırlatan Gediz Nehri Havzası Fırdan Çevre Koruma Derneği Başkanı Halil Kurt “Firma, ÇED raporunu belli bir zaman sonra yenileyerek Çevre Şehircilik Bakanlığı’na başvuruda bulundular. Bu ÇED raporuyla alakalı Ankara’da yapılan bir toplantı oldu. Biz gittik. Yine aynı şekilde itirazlarımızı yaptık. Ve bakanlık 7-8 ay sonra yetkiyi Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü’ne devretti. Kütahya’dan herhangi bir itiraz var mı? Bir duyarlılık olacak mı diye bakmak istediler. Biz, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü’ne sevk olduğu haberini alınca bu süreçten sonra sivil toplum kuruluşları olarak tüm siyasilerle görüşmeler yaptık. Bu işi tekrar gündeme getirdik. İtiraz dilekçeleri verdik” ifadelerini kullandı.

‘VEKİL ERBAŞ BÜYÜK EMEK GÖSTERDİ’

Murat Dağı’nda açılması planlanan altın madenine itiraz mücadelelerinde siyasilerden de büyük destek gördüklerinin altını çizen Kurt “MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş ve CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap sürekli yanımıza yer aldı. Bu süreç içerisinde Orman Müdürlüğü maden sahası açılacak yerlerde kesilecek, ağaçlara işaretlemeye damgalama yapmaya başlayacaktı. Ve biz Vekilimiz Ahmet Erbaş’a bu konuda bilgi verdik. Sağ olsun. Vekilimiz Ahmet Erbaş devreye girdi. Bu işlemin durdurulmasında, sesimizin duyulmasında büyük emek gösterdi” şeklinde konuştu.

AK PARTİ ‘SONUNA KADAR

DESTEKLİYORUZ’ DEDİ

Ak Parti İl Başkanı Mustafa Önsay ve Ak Parti Milletvekilleri İsmail Çağlar Bayırcı, Mehmet Demir ve Adil Biçer ile de görüşmeler yapıldığını kaydeden Kurt “Gediz Belediye Başkanı Muharrem Akçadurak itiraz dilekçesini verdi. Açıklama da yayınladılar. Ben şahsım olarak Ak Parti İl Başkanımız Milletvekilleriyle de görüştüm. Vekillerimizde duyarlılıklarını gösterdiler. Sonuna kadar destekliyoruz dediler” ifadelerine yer verdi.

Yenikent Belediye Başkanı Mehmet Karaca’nın da büyük çba gösterdiğine değinen Kurt, Karaca’nın dün başlayan Tarım ve Hayvancılık Fuarında stant açtığını belirterek “Halkımıza yaklaşan tehlikeyi anlatacağız. Dilimizin döndüğünce ikna etmeye çalışacağız” dedi.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *