İKİ MÜCADELE İKİ ZAFER

367

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Pazar günü Sırbistan karşısında 3-2’lik setlerle verdiği muhteşem mücadele ile 2023 CEV Avrupa Şampiyonası’nda tarih yazdı. Uzun zamandır hep birlikte bir başarıyı kutlamaya hasret kalan Türkiye’nin ilacı, A Milli Kadın Voleybol Takımı oldu.

Spor denildiğinde akla ilk futbolun geldiği ülkemizde, diğer branşlarda gösterilen başarı ne mutlu ki artık ülke gündeminde daha fazla yer buluyor. Özellikle A Milli Kadın Voleybol Takımı bu sene voleybolda muhteşem başarılara imza attı. Artık, hepimizin aklında aynı müzikle yer eden “Biz voleybol ülkesiyiz” sözüne biz de inanıyoruz. Bir şeyi 40 kere söyleyince olurmuş efsanesini Filenin Sultanları’nın başarısı, haklı çıkardı.

Şampiyonada tüm Türkiye Melissa Vargas ile birlikte servis attı, Zehra Güneş ile blok yaptı, kalbimiz sahada attı. Final maçı öncesi Kütahya’da Benli Fırını Melissa Vargas adına hayır simidi dağıtarak şehri ülke gündemine taşıdı. Maç öncesi Kütahya Belediyesi, dev ekranların kurulduğu iller arasına büyük şehirlerin yanında Kütahya’nın da adını yazdırdı. Şampiyonluk kutlamaları ise tüm Türkiye’de büyük bir coşkuya sahne oldu.

Bir dönemin koşulsuz sevilen, yalnızca bu sevginin kendilerini şımartmasından korkulan futbolcuların yanında A Milli Kadın Voleybol Takımımızın her oyuncusu, alçakgönüllü tavırları ile gönülleri fethetti. Maç sonrası yaptıkları açıklamada kazandıkları şampiyonluğu, Cumhuriyetimizin 100. Yılına adayan Milliler; İstiklal Marşımızı Avrupa’nın zirvesinde, boyunlarında altın madalyalar, gözlerinde yaşlar ile tüm dünyaya dinletti. Uzun zaman sonra takım sporlarında bu kadar büyük bir mutluluk yaşayan Türkiye, sokaklara döküldü.

Filenin Sultanları sahada verdikleri mücadeleyle her türlü övgüyü hak ederken; ne yazık ki saha dışında da bambaşka bir mücadele daha vermek zorunda kaldı. A Milli Kadın Voleybol Takımımızın bir oyuncusunun uzun süredir bir sapık tarafından tehdit edildiğini öğrendik. Turnuva sırasında başka bir oyuncu özel hayatı sebebiyle hedef gösterildi. Pek çok erkek sporcuyu özel hayatında yaşadığı, yaşattığı “her şeye rağmen” desteklemeyi görev bilmiş kimi çevreler bu başarıyı reddetti. O kadar ki kadınların sosyal hayatta, sporda yer almasını hazmedemeyen sosyal medya trolleri final maçında Sırbistan’ı desteklediğini dahi açıkladı.

Hâlbuki ay yıldızlı formayı giyen her sporcu, bu ülke için canını dişine takarak mücadele ediyor. Milli formayı giyen sporcuları dili, dini, cinsel yönelimi sebebiyle desteklememeyi güya vatan sevgisi ile açıklayanların sayısını çok az olduğunu biliyoruz. Ülkenin büyük bir kısmı ise kadın, erkek ya da hangi branş olduğuna bakmaksızın her milli maçta sporcularımıza büyük destek veriyor.

A Milli Kadın Voleybol Takımı hem voleybolda hem ön yargıların kırılmasında; iki büyük bir mücadele verdi. Kalbi ay yıldızlı forma için atan, her çevreden, her görüşten insanın desteği ile iki mücadelesinden de galip ayrıldı. Bazı kendini bilmezlere gereken cevabı sahada veren, Türkiye’de toplumsal cinsiyet eşitliğinin sembolü haline gelen A Milli Kadın Voleybol Takımını bir kez daha tebrik ediyor ve yazıma Milli Gururumuz Ebrar Karakurt’un şampiyonluk gecesi yaptığı gibi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Vatanını seven görevini en iyi yapandır.” Sözünü hatırlatarak son vermek istiyorum. Şu veya bu sebeple Milli Takımımızı eleştiren birine de önce dönüp kendine “Ben ülkemin sesini duyurmak için ne yaptım?” diye sormasını tavsiye ediyorum.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *