“ÇOCUKLARI BU BELADAN KORUMAK ZORUNDAYIZ”

306

Eğitim-Öğretim Yılı Açılış Programında velilere uyarılarda bulunan Vali Musa Işın, uyuşturucu kullanımının ülkenin önemli sorunlarından biri olduğunu, çocukları korumanın birinci derecede ailelerin sorumluluğunda olduğunu belirtti. Vali Işın “Bu beladan çocuklarımızı hep birlikte korumak zorundayız.” dedi

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı “İlköğretim Haftası” Kutlamaları ilk olarak Zafer Alanı’nda başladı. Gerçekleştirilen “Çelenk Sunma Töreni”nde, İl Millî Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, Valilik önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.Çelenk sunma töreninin ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı söylendi. 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Programı, Millî Eğitim Vakfı Halime Erkan İlkokulu ve Halime Erkan Ortaokulunda gerçekleştirildi.

‘TÜRKİYE YÜZYILINA YÖN VERECEK NESİLLERİ YETİŞTİRECEĞİZ’

595 okulda, 7 bin 360 öğretmen, 91 bin 672 öğrencinin eğitim-öğretime başladığını söyleyen İl Mili Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, eğitimin toplumların geleceğini belirleyen bir süreç, bir memleket meselesi olduğunu belirtti. Başyiğit, “Bir toplum, medeniyet sahasında ne kadar yol almak isterse; eğitime o kadar önem vermek durumundadır. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün ” Eğitimdir ki bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır ya da esaret ve sefalete terk eder.” sözleri, eğitimin önemini bizlere açıkça ifade ederken, bu önem bizlere devletimizin 2053 ve 2071 vizyonuyla ortaya koyduğu hedefleri gerçekleştirmek; Türkiye yüzyılına yön verecek nesilleri yetiştirmek için her zamankinden daha ağır bir sorumluluk yüklemektedir.” dedi.

Yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını dileyen ve İlköğretim Haftası’nı kutlayan Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, eğitimin bir gün değil hayat boyu devam ettiğini belirterek öğrencilere ve öğretmenlere başarılı bir yıl diledi.

‘AİLELERİN SORUMLULUĞU

ÖĞRETMENLERDEN FAZLA’

2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı’nın hayırlı olmasını dileyen Vali Musa Işın, “Sadece öğretmenlerimize yükü yükleyerek bu işin altından kalkamayız. Mutlaka velilerimizi, çevreyi bu işin içine katmamız lazım. Çevreden, aileden soyutlanmış sadece okula hapsedilmiş bir gençliği biz yetiştiremeyiz ve bununla baş edemeyiz. Çocuklarımız çok kolay elimizden koparılabiliyor. Telefon, internet doğru kullanılmadığı takdirde çocuklarımız için tehlikeli bir alan haline gelebiliyor. Yıllarca verdiğimiz emek 10 saniyede yitip gidebiliyor. Dolayısıyla ailelerimizin sorumluluğu, öğretmenlerimizden daha fazladır. Okul aile birliklerimiz aktif olmalı, öğretmenlerimiz ve müdürlerimiz mutlaka ailelerimizle irtibat halinde olmalıdır” dedi.

Eğitim sürecinde sadece pozitif bilimlerle yetinilemeyeceğini, milli ve manevi değerlerin de çocuklara aktarılması gerektiğini belirten Vali Işın, “Bu konuda öğretmenlerimize, ailelerimize ve çevreye de iş düşüyor. Birlikte hareket edersek muvaffak olabiliriz” diye konuştu. Uyuşturucu kullanımının ülkenin önemli sorunlarından biri olduğunu vurgulayan Vali Işın, uyuşturucu gibi sorunlardan çocukları korumanın birinci derecede ailelerin sorumluluğunda olduğunu belirtti. Vali Işın bu bela ve musibetlerden çocuklarımızı hep birlikte korumak zorunda olduğumuzu vurguladı.

‘ÖĞRENCİLERİN AİLELERİNİ TANIYIN’

Devletin eğitim yatırımlarının önemine değinen Vali Işın, Türkiye’nin ücretsiz eğitim imkânı sağlayan nadir ülkelerden biri olduğunun altını çizdi. Vali Işın, “Ülkemiz gelişsin, istikbalimiz parlak olsun diye devletimiz çok ciddi eğitim yatırımları yapıyor. İstikbalimiz çocuklarımızdır, güneşimiz, yıldızımız çocuklarımızdır. Biz, yerimizi çocuklarımıza bırakacağız. Gelenler, gidenlerden daha iyi olacak ki ülkemiz iyi bir yere gelsin. Bizden daha iyi olmaları için de milli ve manevi değerlerimize sahip olmaları gerekir” diye konuştu. Okul müdürlerinin ve öğretmenlerin her öğrencinin ailesini tanıması ve iş birliği içinde olması gerektiğini belirten Vali Işın, “Okul müdürlerimiz, öğretmenlerimiz her öğrencimizin ailesini tanımalı ve irtibat halinde olmalıdır. Aile ziyaretleri mutlaka olmalıdır. Velilerimiz her öğretmeni tanıyabilmeli ve rahat bir şekilde kendisine, okul idaresine ulaşabilmelidir. İnteraktif bir iş birliği sağlarsak ancak muvaffak olabiliriz” dedi. İbni Sina, Harezmi, Farabi ve Biruni gibi Dünya literatürüne ve bilime katkı vermiş büyük isimlerin yetiştiği bir milletin evlatları olduklarını hatırlatan Vali Işın, atalarımıza layık olmaya çalışmak gerektiğini belirtti.

Konuşmaların ardından bir öğrenci tarafından günün anlam ve önemini belirten şiir okundu. Daha sonra Linyit Ortaokulu folklor ekibi yöresel oyunları sergiledi.Bahçede gerçekleştirilen programın ardından protokol üyeleri öğrencileri sınıflarda ziyaret ettiler, öğrencilerle sohbet ederek öğrencilerin yeni eğitim öğretim yılını kutladılar. Sınıf ziyaretlerinden sonra öğretmenler odasında öğretmenlerle bir araya gelen protokol üyeleri öğretmenlerin yeni eğitim öğretim yılını kutladı ve onlarla sohbet etti. İlköğretim Haftası dolayısıyla, hafta boyunca, tüm okullarda çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

KÜT. MEM/KÜT. VAL




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *