VALİ IŞIN VATANDAŞLA BULUŞTU

252

Arkeoloji Müzesi ve Çini Müzesindeki eserleri inceleyen Kütahya Valisi Musa Işın, Ulu Cami bölgesindeki esnaf ve vatandaşı ziyaret etti. İş yerlerininde işleri hakkında esnaftan bilgiler alan Işın, vatandaşların talep ve ihtiyaçlarını dinledi.

Arkeoloji Müzesi ve Çini Müzesini ziyaret eden Vali Musa Işın, daha sonra esnaf ve vatandaşlarla buluştu.

MÜZELERDEKİ ESERLERİ İNCELEDİ

Kütahya Çini Müzesinde sergilenen 14’ncü yüzyıldan günümüze kadar Kütahya ve İznik’te üretilen çini mimari elemanlar, çini kitabeler, çini vazo, tabak, pano ve çiniden yapılma ev gereçleri hakkında bilgiler alan Işın, Müze içerisinde bulunan Germiyan Beyi II. Yakup Çelebi’nin türbesini de ziyaret etti. Vali Işın, son Germiyan Beyi II.Yakup Çelebi’ye ait dünyanın en büyük ikinci taş kitabesi hakkında da bilgiler aldı.

Daha sonra 1965 yılında ziyarete açılan Arkeoloji Müzesini ziyaret ederek incelemelerde bulunan Işın, Geç Miyosen döneminden itibaren Paleolitik, Kalkolitik, Eski Tunç, Hitit, Frig, Helenistik, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait eserleri inceledi, bilgiler aldı.

TALEP VE İHTİYAÇLARI DİNLEDİ

Ulu Cami bölgesindeki esnaf ve vatandaşı ziyaret eden Işın, İş yerlerini ziyaret edip işleri hakkında esnaftan bilgiler aldı, hayırlı ve bol kazançlar temennisinde bulundu. Esnaf ziyaretinin ardından vatandaşlarla da bir araya gelen Vali Işın, talep ve ihtiyaçları dinledi. Vatandaşlar, ziyareti ve ilgisinden dolayı Vali Işın’a teşekkür etti.

 KÜTAHYA VALİLİĞİ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *