‘KÜTAHYA’YA YATIRIM YAPARKEN HİÇBİR ENDİŞEYE KAPILMAYIN’

346

İş insanlarının Kütahya’ya yatırım yaptığı için hiçbir zaman pişman olmayacağını belirten Vali Işın, “Burada bir müteşebbisi zora sokacak hiçbir engel yoktur, yatırım tercihiniz son derece yerindedir. Pişman olmayacaksınız. Biz devlet olarak yanınızdayız. Sizin engellerinizi ortadan kaldırmak için buradayız.” Dedi.

Kütahya Valisi Musa Işın, Altıntaş Zafer Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) yatırım yapacak iş insanları, Zafer OSB müteşebbis heyeti ve yönetim kurulu üyeleriyle Değerlendirme Toplantısı’nda bir araya geldi.

‘ZAFER OSB UÇUŞ SAYISINI ARTIRACAK’

Kütahya’nın yüzde 56’sının ormanlarla kaplı olduğunu ve kaplıcalarıyla ünlü bir il olduğunu, ayrıca ulaşım açısından da avantajlı bir konumda olduğunu belirten Vali Işın, Kütahya’ya yatırım yapmanın doğru bir karar olduğunu söyledi ve yatırımcıları tebrik etti. Ulaşım açısından avantajlı konumda bulunan Kütahya’da, Zafer OSB’nin faaliyete geçmesiyle birlikte Zafer Havalimanı’ndaki uçuş sayısının artabileceğine dikkat çeken Vali Işın, demiryollarının geliştirilmesi konusunda da Ulaştırma Bakanı ile görüştüklerini ve güzel projelerin hayata geçirileceğini aktardı.

‘YATIRIMCIYI ZORA SOKACAK HİÇBİR ENGEL YOK’

İş insanlarının Kütahya’ya yatırım yaptığı için hiçbir zaman pişman olmayacağını belirten Vali Işın, “Burada bir müteşebbisi zora sokacak hiçbir engel yoktur, yatırım tercihiniz son derece yerindedir. Pişman olmayacaksınız. Kütahya, dışarıda belki çok fazla bilinmese de potansiyeli yüksek olan bir ilimizdir. Geleceği açık, ufku açık bir şehirdir. Gayri Safi Milli Hasıla’nın yüzde 65,7’si sanayi ve imalat sanayisinden gelmektedir. Bu da Kütahya’nın sanayi şehri olduğunu ifade etmektedir. Büyük bir rakamdır” dedi.

“ALTYAPI ÇALIŞMALARI YIL SONUNA KADAR TAMAMLANACAK”

Zafer Organize Sanayi Bölgesinde yer kalmadığını ve yakın zamanda 848 hektar ilave alanın kullanıma açılacağını açıklayan Vali Işın, altyapı çalışmalarının aralık ayının sonunda tamamlanacağını ve elektrik, su gibi tüm hizmetlerin bu yıl sonunda bitirileceğini kaydetti.

İş insanlarının endişelenmemesi gerektiğini söyleyen Vali Işın, “Kapımız her zaman size açıktır. Bizi buradaki temsilciniz olarak kabul edin. Biz devlet olarak yanınızdayız. Sizin engellerinizi ortadan kaldırmak için buradayız. Sizin işinizi rahatlatmak için buradayız. Kütahya hiçbir endişeye kapılmadan rahat bir şekilde yatırım yapabileceğiniz bir yerdir. Biz hepimiz bu niyetteyiz. Herkes sizin yanınızdadır. Biz istiyoruz ki memleketimize birisi bir çivi çaksın, iki tane tuğla üst üste koysun. Bizim derdimiz budur. Bu ülkeye kim hizmet ederse başımızın üzerinde yeri vardır. Onu başımızda taşırız. Kim birisine el uzatıyorsa, aş veriyorsa, iş veriyorsa yine başımızın üstünde yeri vardır. O bizim kardeşimizdir, her zaman, her halükârda onun yanındayız. Bunu böyle bilmenizi istiyorum” diye konuştu.

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat ise iş insanlarının her zaman yanlarında olduklarını belirterek her konuda destek vereceklerini söyledi.

KÜTAHYA VALİLİĞİ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *