ŞİMŞEK, DUMLU’DAKAYIPLA BAŞLADI

363

Belediye Kütahyaspor yeni sezonun ilk iç saha maçında Kuşadasıspor’a 1-0 mağlup oldu. Seyircisiz oynanan karşılaşmada Kütahyaspor net 5 gollük fırsattan yararlanamadı.

Belediye Kütahyaspor’un Dumlupınar stadında oynadığı karşılaşmada kaptan İsmet Benli sakatlığı nedeniyle forma giyemezken, sezon öncesi ameliyat olan Can Muhammed Vurak ile ilk 11’de başladı.
Karşılaşmanın hemen başında Kuşadasıspor topa daha çok hakim olan taraf olurken Belediye Kütahyaspor kazandığı toplarla hızlı çıkarak pozisyon aradı. Maçın 14.Dakikasında Belediye Kütahyaspor Halil İbrahim Pekşen ile gole çok yaklaştı ancak defans gole izin vermedi.

45+2’de Eyüp’le başlayan ve Bilal’in savunma arkasına sarkan Onur Civelek’i topla buluşturmasıyla devam eden atakta Onur Civelek yerde kaldı. Herkes penaltı beklerken hakem devam kararı verdi.

İlk yarı golsüz eşitlikle sona erdi.

İKİNCİ YARIDA HEYECAN GİDEREK ARTTI
İkinci yarıya Belediye Kütahyaspor daha atak başlayan taraf oldu. Eyüp Poyraz çizgiye indi ortasını yaptı, Arda’nın vuruşu üst direkten döndü. Güçlü rakibi karşısında baskısını iyice artıran Belediye Kütahyaspor dakikalar 55’i gösterdiğinde kalesinde golü gördü. Kuşadasıspor atağı sağ kanattan gelişirken Samet’in müdahalesi ile rakibi yerde kaldı hakem penaltı noktasını gösterdi. Penaltı vuruşunu Serdar Eylik kullandı ve topu ağlara gönderdi.
Golden sonra eşitlik için bastıran Belediye Kütahayspor net fırsatlarda yakaladı. 60.Dakikada kaleci ile karşı karşıya kalan Can Vural sert şutunda topu yan ağlarda kalırken, teknik direktör Yusuf Tokuş 3 değişikliğe birden gitti. Haktan- Yekta- Feyyaz girdi Arda- Yunus ve Can Vural çıktı. 70.Dakikasında Feyyaz’ın düşürülmesiyle kazanılan frikiği Bilal etkili kullandı kaleci Yunus Emre topu köşeden çıkarmayı başardı.
85’inci dakikada Bilal içeriye girdi çevirdi Haktan kafayı dışarıya vurunca net bir fırsat daha kaçmış oldu. 87.Dakikada bu kez Feyyaz Aydil kaleye çok sert vurdu ancak kaleci bunu da çıkardı. Maçın uzatma anlarında da Belediye Kütahyaspor baskılı oynamaya deva ederken bir türlü gol gelmedi ve 1-0 sona erdi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *