MERAK EDİLEN PROJELERDE SON DURUM NE?

349

‘BİRÇOK SOSYAL ALAN

HİZMETE SUNULACAK’

Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Yedigöller 100. Yıl Kültür Parkı, Yoncalı Mesire Alanı, Kanal Kütahya ve Azerbaycan Parkı’nda incelemelerde bulunduktan sonra merak edilen projelerin son durumu hakkında bilgi verdi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda açılması planlanan Yedigöller 100. Yıl Kültür Parkına son dokunuşlar yapılıyor. Cumhuriyetimizin ilanının 100. yılı olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda açılması planlanan Yedigöller’de yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkan Işık, 255 bin metrekarelik alanda inşa edilen projenin şehir için önemli bir değer olacağını belirtti.

Yedigöller Rekreasyon Alanı’nda; eğlence alanları, gezinti alanları, sportif alanlar, bisiklet parkurları, yürüme parkurları, restoran, trafik eğitim pisti, kafeterya, çocuk köyü, kuş köyü, piknik alanları, olta balıkçılığı gibi ihtiyaç duyulan her türlü sosyal aktivitenin yapılabileceği alanlar olacak.

KAMELYALARIN MONTAJI BAŞLAYACAK

Şehrin çehresini değiştirecek projeleri birer birer hayata geçiren Kütahya Belediyesi, vatandaşların nefes aldığı alanlardan biri olan Yoncalı Mesire Alanı’ndaki çalışmalara tüm hızıyla devam ediyor. Tahsisi İl Özel İdaresi’nden Kütahya Belediyesine geçtikten sonra başlanan çalışmalarla, mesire alanındaki spor alanları, yürüyüş yolları ve sosyal donatılar tamamen yenilenerek şehre kazandırılıyor. Çalışmaların büyük oranda tamamlandığı alanda incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, mesire alanına kamelyaların montajının başlayacağını ifade etti. Vatandaşların doğayla bütünleşeceği ve vakit geçirebileceği bir alan olarak planlanan Yoncalı Mesire Alanı’nda aynı zamanda çeşitli kültürel etkinlikler de düzenlenebilecek.

KANAL KÜTAHYA’DA FORE KAZIKLAR ATILDI

Kütahya’da vatandaşların vakit geçirebileceği ve sosyal faaliyetlerde bulunabileceği alanları artırmak için çalışan Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık’ın vizyon projelerinden biri olan Kanal Kütahya’daki çalışmalar sürüyor. Piknik alanları, çocuk oyun alanları, skate park, kafe ve restoranlar, zorbing alanı, spor tesisleri gibi farklı sosyal donatı alanlarının yer alacağı proje alanında fore kazık işlemlerinin sona erdiğini belirten Başkanı Işık, şehre değer katacak olan Kanal Kütahya ile birçok sosyal alanın Kütahyalıların hizmetine sunulacağını ifade etti.

AZERBAYCAN PARKI SON AŞAMAYA GELDİ

Başkan Işık, yenileme çalışmalarının son aşamaya geldiği Azerbaycan Parkı’nda da incelemelerde bulundu. Belediye Başkan Yardımcıları Murat Arık ve Ertuğrul Cevahir ile parkın geldiği son aşamayı inceleyen Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, vatandaşların ihtiyaçları ve talepleri doğrultusunda yapılan çalışmaların tamamlanma aşamasına geldiğini belirtti.

Azerbaycan Parkı’nın herkesin en iyi şekilde hizmet alacağı bir alana dönüşeceğini ifade eden Başkan, parkın en kısa sürede vatandaşın hizmetine sunulacağını söyledi.

KÜTAHYA BELEDİYESİ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *