ÜLKEMDE YABANCILAŞTIM

202

   Mülteci demek, o ülkede dış güçlerin işgali, iç savaş, mezhep çatışmaları gibi kötü şeylerin yaşanması ile yaşadığı ülkeden başka ülkeye göç etmek anlamı taşır, ama mülteci göçü özellikle en yakın ülkeye olursa, hadi Suriyelileri anladık, Afganistan ile sınırımız yok. ki

     Mülteciliğin bir sınırı var, bir kuralı var, denetimi var hatta geçici iskan bölgelerinde yaşamaları en mantıklı yoldur, hem başka tehlikelere karşı korunmak hem de gözetim altında tutmak en önemli yoldur, içlerinde kötü niyetli hatta terör bağlantılılar varsa ne yapacaksın. Yani kontrollü güç güç değildir, ama kontrolsüz güç her an belalara açık güçtür. İşin enterasan tarafı ise gelenlerin yaşadığı ülkede kaos bitmişse düzen oturmuşsa geri  dönmeleri gerekmez mi.

      Olay mültecilikten çıktı misafirliğe döndü ve sonunda senden benden daha efdal yaşam içinde kovsan da gitmez hale geldiler. Ekmek elden sı gölden misali çok uzun zamandır hem ekonomimize hem de demografik yapımıza müdahil oldu ve açmaz yola çıkmaz sokağa döndük. Atsan atılmıyor satsan satılmıyor dersek daha da kötüye hazır olun derim.

     Her türlü yaşam kolaylığı sağlanan bu mültecilere birde ucuz iş gücü artısı ekledik, işverenler asgari ücret vermek yerine ucuza mülteci çalıştırmaya başladılar, her ay ödenen kiraları, market fişleri bir çok alanda öncelik almaları traji komik hale geldi, her yıl bütçeden harcadığımız mülteci paraları külfete döndü. AB ülkeleri bize gelmesinler diye bize yılda 3-5 kuruş verip aman siz tutun derken hala aklımız başımıza gelmedi bu gidişle kendi ülkemizde yabancılaşacağız, savaş zamanı değilken bile yani bu gün bile elini kolunu sallayıp geliyorlar hadi ilk zamanlar insani idi peki şimdi ne, tabi ki şeytani oldu ve dış güçlerin şeytani planı ile ülkemizin demografik yapısını değiştirmeye başladılar.

     Şu anda Kütahya da bile benim oturduğum blokta 8 daire var 6 tanesi Afgan ve Suriyeli yani bırakın ülkemi apartmanımda bile işgale uğramışım, yani kendi memleketimde yabancılaşmışım. Peki bu işin sonu nereye varacak, ben sonumu göremez oldum baştakiler bu potansiyel tehlikenin farkına varmak zorundalar, çünkü her geçen gün artan adi suçların yabancılardan kaynaklı olması sizi hiç ürkütmüyor mu.  Üstelik mülteci olmayanların yani diğer ülke vatandaşlarının topraklarımızı satın alarak üstüne hediye olarak vatandaşlık verilmesi abesle iştigalin ta kendisi.

     Özetle şer güçlerin silahla işgal edemediği ülkem bu sinsi planla işgal edilmekte. Hükümetin hemen ve acil olarak mülteci politikasını gündeme alıp en hızlı şekilde bu sınsi işgale son verme zorunluluğu vardır, yoksa bu çökecek sistemde biz altta kalırsak bizi yönetenler bunun vebalini hem bu dünyada hem de ahrette pahalı öderler.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *