KÜTAHYA DAMIZLIK KOYUN VE KEÇİ YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİ’NDEN DAYANIŞMA ÖRNEĞİ: DEPREMZEDELERE 612 HAYVAN BAĞIŞLANDI

497

Kütahya Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği üyeleri 600 küçükbaş ve 12 büyükbaş hayvanı depremzedelere bağışladı. Kesimden sağlanan etle kavurma yapılıp ve deprem bölgesine gönderileceğini belirten Birlik Başkanı Bahattin Atakan, afetin üstesinden gelmek için beraberlik mesajı verdi

Kütahya Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği, depremden etkilenen illerdeki depremzedeler için 600 küçükbaş ve 12 büyükbaş hayvan bağışladı.

Kütahya Belediyesi mezbahanesinde Kütahya Vali Vekili Mustafa Günay, Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Kütahya Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bahattin Atakan, Belediye Başkan Yardımcıları Abdullah Damcı ve Ertuğrul Cevahir, Kütahya İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Özçalık ve hayvan üreticilerinin katılımıyla yapılan duanın ardından bağışlanan hayvanlar kesildi.

‘KAVURMA HALİNDE BÖLGEYE GÖNDERİLECEK’

Hayvan besiciliği yapan üreticilerden toplanan 600 küçükbaş ve 12 büyükbaş hayvanın Kütahya Belediyesi bünyesinde yer alan Akıncı Et kombinesinde kesilip et ve süt kurumuna teslim edileceğini belirten Kütahya Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği başkanı Bahattin Atakan, “Kütahya’da Et ve Süt Kurumu tarafından bu hayvanlarımız kavurma yapılacak ve deprem bölgesine ihtiyaç olduğu zaman gönderilecek. Bu bağışları yapan üreticilerimize teşekkür ederiz. İnşallah böyle günler bir daha yaşamayız. Millet olarak bu zor günlerden birlik beraberlik içinde üstesinden geleceğiz inşallah”dedi.

‘BİRLİK BERABERLİKLE ALTINDAN KALKACAĞIZ

Ülkemiz Çok büyük bir deprem afeti geçirdiğini ifade eden Kütahya İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Özçalık, hemen akabinde devlet ve millet olarak inanılmaz bir yardım seferliği başlatıldığını dile getirdi. Bu seferberlik kapsamında Kütahya’daki üreticilerin telefonla arayarak ya da bizzat gelerek katkıda bulunduğunu ifade eden Özçalık, “Bunun üzerine Birlik başkanımız Bahattin Bey ile bir organizasyon tertip ettik. Hep birlikte bağış yapmak isteyen vatandaşlarımızın listesini aldıktan sonra bunları peyderpey mezbahaneye getirip kesilmesini sağlayacaklar. Akabinde Et ve Süt Kurumu tarafından ihtiyaç oldukça bölgeye gönderilecek.” İfadelerini kullandı. Afet sonrası tüm destek olan üreticilere şükranlarını sunan Özçalık, inanılmaz bir dayanışma örneği gösterildiğini ülke olarak hep birlikte bu afetin altından hep birlikte kalkacağımızı söyledi.

Hayvan bağış kampanyasının maddi değerinin 1 milyon 500 bin TL civarında olduğunu belirtildi.

BÜNYAMİN ÇAPGULAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *