TKDK DESTEKLERİ İLE AB STANDARTINDA ÜRETİM YAPIYORLAR: VERİMLİLİK ARTTI KALİTE YÜKSELDİ

188

TKDK desteği ile AB standardında süt üretim tesisi kuran iki üretici AB standardında üretim yaparken; hayvan refahının ve süt verimliliğini ve kalitesini artırdı.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) destekleriyle Kütahya’da çok sayıda üretici, işletmelerinin gücüne güç katıyor.

KÜÇÜK ÇİFTÇİ EŞLİK ETTİ

TKDK desteği ile AB standardında süt üretim tesisi kuran genç girişimci Sinan Arslan yatırımı sayesinde hayvan refahının arttığını dolayısıyla da süt verimliliğinin ve kalitesinin arttığını belirtti. Modern yöntemlerle hayvancılığı sürdürmesinden duyduğu memnuniyeti paylaşan Sinan Arslan, TKDK yetkilerini ağırlarken işletmeyi Arslan ailesinden küçük çiftçi Emine Arslan gezdirdi.  

‘KURUMSAL FİRMALARA SÜT SATIYORUZ’

TKDK desteği ile üreten bir diğer isim olan Seyfettin Dülger’i de ziyaret eden TKDK yetkileri süt üretim tesisi hakkında bilgi aldı. Kurduğu tesiste AB standardında üretim yapan Seyfettin Dülger yatırımı sayesinde verimliliğinin arttığını, kalite standartlarına uygun ürettiği sütünü kurumsal firmalara satabildiğini ve yatırımından duyduğu memnuniyeti aktardı.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *