TÜM TÜRKİYE ŞUNU DİYECEK: ‘CHP’NİN İKTİDARI BENİM İKTİDARIM’

304

Sosyal Demokrat, Halkçı, Devletçi, Milliyetçi, Laikliğe saygı duyan Cumhuriyetçi bir iktidarda yapılacak işin, herhangi bir partiye oy veren ya da sandığa gitmeyen herkese fayda sağlayacağını vurgulayan CHP Genel Başkan adayı Özgür Özel, vatandaşa “CHP’lilerin iktidarı benim iktidarım” olacak dedirteceklerini ifade etti.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan adayı Özgür Özel Kütahya’daki basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. CHP’nin artık nerede duracağını bilerek kendi konumunu doğru tarif ederek siyaset yapması gerektiğini ifade eden Özel, siyaseti bir başkasının bıraktığı dar alanda değil tüm yurtta, fabrikalarda, tarlalarda, kahvehanelerde, sokakta vatandaşlarla birlikte yapmalıyız.” Dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendilerine dayattığı siyaseti reddeden bir anlayışa geçilmesi gerektiğinin altını çizen Özel, Türkiye’deki kimlik siyasetine de değindi.

‘ECEVİT’İN ANADOLU’DAKİ

İVMESİNİ YAKALAMAK MÜMKÜN’

Özel, “Dikine kesen bir siyaset var. Kendisini büyük tarafa alır, sana biçtiği alanla “sen bu kadarsın beni yakalamak istersen de ittifaklarla boğuşmalısın” der. CHP için ittifaka mecbur, mahkum değil; ittifak için peşinden koşula, oyunun kurallarını koyan güçlü bir siyasete ihtiyacı olduğunu vurgulayan Özel, bunun için 2 temel hareket noktaları olduğunu ifade etti. İlk hareket noktalarının 6 ok olduğunu açıklayan Özel, “Bu yüzyıl için 6 okumuzun her birini aşındırmadan geliştiren bir anlayışla hep yeni bir siyaset yapacağız.” Dedi. İkinci hareket noktalarının sol sosyal demokrat siyaset olduğunu açıklayan Özel, “Bu ikisi bir araya geldiğinde Anadolu’da Ecevit’in geçmişlerde yakaladığı ivmeyi yakalamak mümkün.” Dedi. Sosyal Demokrat, Halkçı, Devletçi, Milliyetçi, Laikliğe saygı duyan Cumhuriyetçi bir iktidarda yapılacak işin, her partiliye, sandığa gitmeyene fayda sağlayacağını vurguladı.

‘ÖNCE CHP SONRA TÜRKİYE DEĞİŞECEK’

Vatandaşa “CHP’lilerin iktidarı benim iktidarım” olacak dedirteceklerini ifade eden Özel, şu ifadeleri kullandı: “Bunu yaparken örgütü is olarak gören, örgütü çekiştiren değil sahaya çıkan örgütlerin maddi manevi arkasında duran bir genel başkan vadediyoruz. Ben size koşan, çalışan hep birlikte mücadele eden icabında gelip Kütahya’da yatacak bir Genel Başkan vadediyorum. Günlerce çalışıp Kütahya örgütünü ayağa kaldıracak bir genel başkan vadediyorum. Ben size son gece aman bu sefer olsun diye değil 6 ay bir yıl önceden iktidara gittiğimiz,  sizinle birlikte başaran gencecik kadrolar o kadroların bir adım önünde genç bir genel başkan ve iktidar vadediyorum. Türkiye değişecek önce CHP değişecek sonra Türkiye değişecek.”

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *