BAŞKENTİ KUDÜS OLAN FİLİSTİN DEVLETİ ‘BİZİM İÇİN UZAK BİR HEDEF DEĞİL’

287

Türkiye’nin 20 yılda kazandığı ivme ile tüm dünyada barışın tesis edilmesi haksızlık ve zulümlerin önlenmesi hususundaki misyonunda hızla ilerlediğini vurgulayan AK Parti İl Başkanı Önsay,“Başkenti Kudüs olan Filistin Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve ona destek veren Türkiyeli Müslümanlar için çok uzak bir hedef değildir.” Dedi.

Gazze’deki çığlığa kayıtsız kalmamak için sivil toplum kuruluşları ile Zafer meydanında Müslüman Filistinlilere destek için bir araya gelip dua ettiklerini ifade eden Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, “İsrail zulmü altında varoluş mücadelesi veren Gazze’nin acısını yüreğimizde hissediyoruz.” Dedi.

‘KUDÜS SADECE FİLİSTİNLİLERİN YA DA MÜSLÜMANLARIN SORUNU DEĞİL’

Üç kutsal dinin ortak kutsalı Kudüs üzerine Terör devleti İsrail’in uygulamalarının tüm dünya açısından bir sorun olduğunu gözden kaçırmamak gerektiğine dikkat çeken Önsay, “Dünyadaki Barışın müessisi Osmanlı Devletinin asırlarca barış ve huzur sağladığı toprakların bugün içinde bulunduğu durum her noktada başka bir acının, zulmün ve istikrarsızlığın adresi olmaktadır. Filistindeki yıllara sari devam eden acı ve gözyaşının İsrail devletinin planlı ve stratejik hamleleri ile her geçen yıl daha ileri götürüldüğü görülmektedir.” İfadelerini kullandı.

Kudüs’ün Ortodoks Hristiyanlarca da Katolik dünyasınca da İsrail devletinin uygulamalarından haz etmeyen Yahudilerce de en az Müslümanlar için olduğu kadar kutsal olduğuna dikkat çeken Önsay, “100 yıl önceki toprakları olması hasebiyle Türklerin ve Türkiye Cumhuriyeti devletinin gösterdiği hassasiyeti ve ilgiyi tüm dünyaya teşmil etmek en önemli gaye olmalıdır. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın son olaylarla ilgili ilk açıklamasını bir kilise açılışında ortaya koyması da bu noktada devlet aklımızın meseleyi değerlendirdiği çerçeveyi göstermektedir.” Şeklinde konuştu.

‘BARIŞI TESİS ETME MİSYONUMUZ TEKRAR HAYATA GEÇİYOR’

Türkiye Cumhuriyeti devletinin, son 20 yılda kazandığı ivme ile tüm dünyada barışın tesis edilmesi haksızlık ve zulümlerin önlenmesi hususunda bu topraklarda bin yıldır üstlendiği misyonu tekrar hayata geçirme yolunda hızla ilerlediğini vurgulayan Önsay, şu ifadeleri kullandı: “1967 sınırlarına tekrar dönülmesi, işgal ettiği topraklardan İsrail Devletinin çıkarılması ve başkenti Kudüs olan Filistin devletinin kurulması tezlerinin arkasında duran Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve ona destek veren Türkiyeli Müslümanlar için Ayasofya ve Karabağ gibi bir sonuç çok uzak bir hedef değildir. Aklımızla, fikrimizle, mücadelemizle bu hedefe yürümeye devam edeceğiz.”




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *