100 YILLIK CUMHURİYETİMİZ YÜZYILIN UMUDU

300

MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıl dönümü sebebiyle açıklamada bulundu. 100 Yıl önce hayaller ile başlayan bir fikrin ışığının bugün yolumuzu aydınlattığını ifade eden Ahmet Erbaş, Türkiye Cumhuriyeti’nin başarı hikâyesinin geleceğe dair tüm tasavvurların bayrağını taşıdığını vurguladı.

‘CUMHURİYET ETE KEMİĞE BÜRÜNMÜŞ HALİYİZ’

Cumhuriyet’in bir asırlık hikâyesinin direniş, umut, dönüşüm ve ilerlemenin hikâyesi olduğuna değinen Erbaş, “Direniştir çünkü Mustafa Kemal’in ateşlediği bağımsızlık mücadelesi ile ona biçilen yola ve mahkûm edilmek istenen kadere direnen Türk Milleti “Tam Bağımsız Türkiye Cumhuriyetini” kurarak ona biçilen tüm rollere başkaldırmıştır. Cumhuriyet Umuttur çünkü köydeki çobandan cumhurbaşkanı, mezradaki kara yağız çocuktan Nobel Ödüllü Bilim İnsanı çıkarmıştır. Dönüşüm’dür Cumhuriyet; Atatürk’ün “Sizi kıvılcım olarak gönderiyorum volkan olup dönünüz” diyerek ülkelerine yol gösterme gayesi ile Anadolu’nun dört bir yanından dünyanın her köşesine yolladığı 800 çocuktur.   100 yıl boyunca bin bir zorluğun üstesinden gelen Cumhuriyet İlerlemedir çünkü büyümüş, gelişmiştir. İnanan ve azmeden ulusun sayesinde önce on yılda on beş milyon genç yaratmış; sonrasında “Türkiye Yüz Yılına” olağanca azmi ve inancı ile yürüme kararlılığına bürünmüştür. “Önce İstiklal, sonra İstikbal” diyen Türk Halkı için Cumhuriyet’in 100. Yılı takvimsel anlamı olan bir zaman dönüşü değil aynı zamanda bir başarı hikâyesinin, bir dönüşümün, ilerlemenin ve kararlığının hikâyesidir. Bugün dünyanın neresine giderseniz gidin karşılaştığınız her başarılı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı,” Cumhuriyet fikri ve zihniyetinin ete kemiğe bürünmüş halidir.” İfadelerini kullandı.

‘TÜRKİYE’NİN YÜZYILI İÇİN UMUT IŞIĞI’

Cumhuriyet bedava da kazanılmadığını, elde etmek için çok fazla vatan evladını kaybettiğimizi dile getiren Erbaş, “Bugün de ülkemizin karşı karşıya olduğu her türlü zorluğu aşmaya, aynı azmi göstermeyi gerektirdiğinde göstermeye ve ilerleme yolunda yılmadan yürümeye hazırız. O halde 100. Yıl sadece coşkulu kutlamalar yaptığımız değil aynı zamanda kendimizi değerlendirdiğimiz, vizyonumuzu en ileriye koyduğumuz ve geleceğe yönelik sözler verdiğimiz bir yıl olmalıdır. Cumhuriyet’in 100. Yılı bu anlamda geleceğe verilmiş bir taahhüt, “Türkiye’nin Yüz Yılı” için bir umut ışığıdır.” Şeklinde konuştu.

‘TÜRKİYE HERKESİN KİMSESİ OLMUŞTUR’

Geçmişimizden duyduğumuz gururla, Cumhuriyet’in temel değerlerinin ışığında daha da güçlenerek yol alacağımızı yüz yıllık mirasımızla dünya sahnesine Türkiye adını başarılar ve gururdan mürekkep altın harflerle yazdıracağımızı dile getiren Erbaş, şu ifadeleri kullandı: “Mustafa Kemal Atatürk’ e göre Cumhuriyet “Kimsesizlerin kimsesidir”. Bugün geldiğimiz noktada “Türkiye Yüz Yılında” Türkiye dünya sahnesinde önemli bir aktördür ve bunu herkesin kimsesi olmuş Cumhuriyet’e borçludur. Türkiye Cumhuriyeti 100 yıl boyunca olduğu gibi gelecekte de dünya sahnesinde önemli bir oyuncu olacak, geçmişten alığı mirası geleceğe taşıyacaktır. 

“Yaşasın Güçlü Türkiye, Yaşasın Cumhuriyet” derken “Türkiye Yüz Yılını” heyecanla bekleyen dünyanın her yerindeki Türk’leri selamlayan Erbaş, “Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatan toprağını kanları ile sulayan, fikri hür vicdanı hür bireyler yetiştiren ve Cumhuriyet’i bize armağan etmek için kendini feda eden ecdadımızı sevgi, saygı ve rahmetle anıyorum…” dedi




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *