CEMİLE GÜL’DEN GÜNEY KORE’DE MUHTEŞEM DEFİLE: TASARIMLARINI DÜNYA AYAKTA ALKIŞLIYOR

642

Kütahya, Osmanlı ve modern Türk kadının kıyafetlerinin Güney Kore’deki defilesinde sergileyen Cemile Gül, defileye katılanların kıyafetlere hayran kaldığını belirtti. Gül, 40 büyükelçinin eşi ülkelerinin geleneksel kıyafetlerini giydi, bizim büyükelçimizin eşinin giydiği kıyafet en çok beğenilen ve birincilik alan kıyafetti.” Dedi. 

TÜRKİYE’DEN KATILAN TEK İSİM

Kütahya’nın ve geleneksel Osmanlı-Türk kültürünün izlerini taşıyan tasarımları ile adını moda dünyasına altın harflerle kazıyan Cemile Gül, Güney Kore’nin başkenti Seul’de hayata geçirdiği defilesi ile bir kez daha Kütahya’yı ve Türkiye’yi gururlandırdı. Dünyadaki Türk devletlerinin tanıtılması amacıyla Güney Kore’de düzenlenen festivale Türk büyükelçiliği tarafından davet edilen Cemile Gül, festivale Türkiye’den katılan tek isim oldu.

Cemile Gül’ün 45 tasarımını 30 Koreli mankenin taşıdığı defilede Türk İşleme Sanatı, geleneksel kıyafetler, modernize edilmiş kıyafetler tanıtıldı. Defile hakkında bilgi veren Cemile Gül, Kütahya kıyafetleri, Osmanlı Dönemi kıyafetleri ve şu anda Türk kadının giydiği kıyafetleri sergilediğini vurguladı.

KIYAFETLERE HAYRAN KALDILAR

Defileye katılanların kıyafetlere hayran kaldığını ifade eden Gül, “Kıyafetlere bayıldılar. Festivalin son günü dünyadaki 40 büyükelçinin eşi, kendi ülkelerinin geleneksel kıyafetlerini giydiler. Ülkelerini tanıttılar bizim büyükelçimizin eşinin giydiği kıyafet en çok beğenilen ve birincilik alan kıyafetti.” Dedi.  Defilenin yanı sıra fuar kapsamında Türk işleme sanatını tanıttıkları bir sergiye de imza attıklarını ifade eden Gül, Türkiye’yi temsilen katıldığı festivalde Türk büyükelçiliğinin kendisiyle yakında ilgilendiğini belirtti.

‘HALA RÜYADA GİBİYİM’

Türkiye Güney Kore arasındaki tarihten gelen dostluğa da dikkat çeken Gül, “Koreliler, Türkleri çok seviyorlar. Defilemizde I love you Türkiye diye bağırdılar. Gitmediğim ülke kalmadı. Avusturya, Almanya, Singapur, Endonezya, Bahama Adaları, Amerika ve daha pek çoğu… Her yerde tanıtımlar yaptım. Ancak Kore ile Türkiye arasındaki sevgi bağı beni çok etkiledi. Orada olmanın manevi bir hazzı vardı. Dostluklarımız var, orada şehitlerimize dualar okuduk.”dedi. Gül, defilenin yapılmasında, konaklamada ve rehberlik aşamasında kendilerine yardımcı olan Tanzanya büyükelçisinin eşi Yeşim Davutoğlu’na teşekkürlerini sundu. 34 yıllık meslek hayatının en güzel anlarından birini yaşadığına vurgu yapan Gül,  “Hala rüyada gibiyim. Türkiye’yi ve Kütahya’yı tanıttık, şehrimi ülkemi temsil etmekten büyük onur duydum.” Diyerek sözlerine son verdi.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *