CUMHURİYETİN ÇOCUKLARI CUMHURİYET İÇİN KOŞTU

536

Cumhuriyetin 100. Yıl etkinlikleri kapsamında düzenlenen Cumhuriyet Koşusunda Kütahyalı sporcular, Gençlik Merkezi’nden Kütahya Valiliği önüne kadar koştu. Rekabet ve coşku dolu yarışta dereceye giren sporcular Cumhuriyetin 100. Yılını kutladı.

Türkiye Cumhuriyetinin 100. Yıl kutlamaları Kütahya’da coşkuyla devam ediyor. 100. Yıl Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen Cumhuriyet Koşusu Küçükler, Yıldızlar ve Gençler kategorilerinde Kız ve Erkek olmak üzere toplam 6 kategoride 106 sporcunun katılımı ile yapıldı.

Gençlik Merkezi önünde başlayan koşu, Kütahya Valiliği önünde sona erdi. Büyük bir heyecana sahne olan yarışmalarda bitiş çizgisine ilk üçe girerek ulaşan sporcular, büyük bir mutluluk yaşadı. Kütahyalılarda yarışa büyük bir ilgi gösterdi, sporcular Kütahyalıların alkışlarıyla karşılandı.

VATANDAŞ YARIŞMACILARI ALKIŞLARLA KARŞILADI

Küçükler kategorisinde birinci olduğunu ifade eden Mert Ali Karaoğlan, “Bin 500 metre koştum. Zorlandım çünkü rakiplerim de çok iyiydi, herkese tebrik ederim. Yarış çok güzel geçti.” Dedi. Cumhuriyetin 100. Yılı adına koşup kazandığım için çok mutlu olduğunu ifade eden minik sporcu, “Bundan gurur duyuyorum.” Şeklinde konuştu.

Yarışmada üçünü olan Simav Osmanlı Ortaokulu öğrencisi Elif Begüm Yurttaş, çok sevinçli olduğunu ifade ederek Cumhuriyetin 100. Yılını kutladı. 

‘CUMHURİYETİN 100. YILINI

GÖRMÜŞ OLMAKTAN ÇOK MUTLUYUM’

Cumhuriyet Koşusunda Yıldızlar kategorisinde birinci olduğu için çok mutlu olduğunu vurgulayan Aslı Yıldırım, “Sürekli antreman yapıyorum, sürekli çalışıyorum. Çabalarımın karşılığını bugün aldım. Cumhuriyetin 100. Yılını görmüş olmaktan çok mutluyum. Ne mutlu türküm diyene! Çok mutluyuz, gururluyuz.” Şeklinde konuştu.

‘BÜYÜK BİR GURUR’

Yarışmada dereceye giren sporculardan biri olan Gediz Atatürk ortaokulu öğrencisi İsmail Can Ünlü, yarışmanın çok çekişmeli geçtiğini ifade etti. Çıkışta tüm sporcuların çok iyi bir performans sergilediğine değinen Ünlü, “Çıkışı devam ettirdim ve kazandım. Çok mutluyum. 100. Yılda bunu yaşamak benim için büyük bir gurur oldu. Çok heyecanlı bir yarıştı.” İfadelerini kullandı.

Derece elde eden sporculara madalyaları 29 Ekim günü Dumlupınar Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen Cumhuriyet Bayramı törenlerinde verilecek.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *