‘BAŞIMIZ DİK ŞEKİLDE KARŞINIZA ÇIKIYORUZ’

255

33 yıldır mülki idare amirliği görevi boyunca halkın karşısına en rahat çıktıkları dönemin bu dönem olduğunu ifade eden Vali Musa Işın, “Öyle zamanlar yaşadık ki “Acaba ne söyleyeceğiz” diye muhtarlarımızın karşısına çıkmaktan hicap duyardık. Şimdi devletimiz, hükümetimiz sayesinde alnımız açık, başımız dik bir şekilde karşınıza çıkıyoruz.” Dedi

‘KÖYLERDE ÇÖZÜLMEYECEK MESELEMİZ YOK’

Merkez İlçe Köylerine Hizmet Götürme Birliği Meclisinin 2023 yılı 2. Olağan toplantısına katılan Kütahya Valisi Musa Işın, Köylere Hizmet Götürme Birliği ve il Özel İdaresinin bugüne kadar Kütahya’da çok güzel hizmetlere imza attığını köylerde işbirliği içerisinde, fikir birliği ile çözülmeyecek hiçbir mesele olmadığının altını çizdi.

‘HALKIN KARŞISINA EN RAHAT ÇIKTIĞIMIZ DÖNEM’

Türkiye Cumhuriyeti devletinin zengindir, güçlü; hükümetin ise gayretli ve çalışkan olduğunu vurgulayan Işın, “21 yılda yapılamayacak kadar işler yaptık. Ben 33 yıldır mülki idare amiriyim. Emin olun halkın sizlerin karşısına en rahat çıktığımız dönem, bu dönemdir. Öyle zamanlar yaşadık ki “Acaba ne söyleyeceğiz” diye muhtarlarımızın karşısına çıkmaktan hicap duyardık. “Bir şey isterlerse ne söyleyeceğiz? Söz verebilecek miyiz? Söz verirsek sözümüzü yerine getirebilecek miyiz?” diye endişe içerisinde olurduk. Ama şimdi devletimiz, hükümetimiz sayesinde göğsümüz kabara kabara alnımız açık, başımız dik bir şekilde karşınıza çıkıyoruz. Yapılabileceklerimiz söylüyoruz. İnsanın tabiatına aykırı olmayan her sorun çözülür. Ama biraz sabır metanet lazım. Yoksa çözülmeyecek mesele yok.” İfadelerini kullandı.

‘KÜTAHYA’DA TARIM BU HARİTAYA GÖRE YAPILACAK’

Göreve geldikten sonra Tarım İl Müdürlüğü’ne planlı tarım haritası hazırlanması talimatını verdiğini ifade eden Işın, “Kütahya’mızın toprak topoğrafisi ve ikliminin dahil edilmesiyle toprak tahlil laboratuvarının sonuçları ışığında hangi köyümüzde ne yetiştirmenin uygun olduğunu gösterir bu harita tamamen bilimsel yöntemlerle oluşturulmuştur. Siz Tarım Müdürlüğüne gittiğinizde “Ne ekebilirim ne yetiştirebilirim” dediğinizde ayrıntılı olarak ne yetiştirebileceğinizi öğrenebileceksiniz. Bundan sonra ilimizde tarım bu haritanın verileri göre yapılacaktır.” Dedi.

Merkez İlçe Köylerine Hizmet Götürme Birliği tarafından 2023 yılında hazırlanan yaklaşık 50 milyon TL’lik bütçenin 31 milyon TL’sinin 2023 yılı birlik yatırımları kapsamında harcandığının belirtildiği  toplantıda İl Genel Meclisi Başkanı Muammer Özcura ve Kütahya Valisi Musa Işın bir konuşma yaptı.

‘KÖYLERİMİZDEKİ SORUNLARIN TAMAMINA HAKİMİZ’

2003 yılından bu yana Merkez İlçe Köylerine Hizmet Götürme Birliğinde olduğunu ifade eden Muammer Özcura, “Muhtarlarımız sayesinde köylerimizdeki sorunların tamamına hakimiz. Sağ olsunlar onların yönlendirmeleri ile görevimize devam ediyoruz. Büyük bir deprem afetine rağmen programlarımızı aksatmadan götürüyoruz. Personel imkânlarımız az demiyoruz; sonuna kadar hizmette sınır yok diyoruz.” Şeklinde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın muhtarlara ve köylere çok büyük lütfu olduğuna dikkat çeken Özcura, “Sayın valimizin büyük katkıları var. Konuya hakim, kısa sürede güçlü desteğini gördük. Sizlerin talepleri doğrultusunda hizmete devam etmemiz için yine sizin desteklerinizi bekliyoruz.” İfadelerini kullandı.

Şu zamana kadar birçok kez muhtarlarla bir araya geldiklerini ifade eden Musa Işın, “Çözemeyeceğimiz hiçbir mesele olmadığını gördük köylerimizde. Bundan sonra da köylerimizin hizmetlerini yerine getirmeye devam edeceğiz. Bu konuda müsterih olun biz sizler için buradayız, sizin yanınızdayız. Başkanımız büyük bir gayret içerisinde, genel meclis üyelerimiz, muhtarlarımız valiliğimiz hep birlikte köylerimizi daha iyi bir hale getirmek için uğraşıyoruz.” Dedi.

‘NEFESİMİZİ SİZİN İÇİN TÜKETECEĞİZ’

Kütahya’nın altyapı eğitim sağlık gibi tüm hizmetlerini zirveye çıkarmak için gayret ettiklerinin ve edeceklerinin altını çizen Işın, “Makamın keyfinin çıkarmak için Kütahya’ya gelmiş değilim. Bir çivi çakmak için buradayım. Biz nefesimizi sizin için tüketeceğiz. Devletimiz vatandaşına hizmet etmek için buradadır. Siz mutlu olursanız biz de mutlu oluruz.” Şeklinde konuştu. Işın, muhtarlar gayretli köy sakinleri tarım ve hayvancılıkla ilgili istekli olduğu takdirde; destek vermek için ellerinden gelen bütün gayreti göstereceklerinin altını çizdi.

‘BÜTÇENİN TAMAMI YATIRIMA HARCANIYOR’

Köylerine Hizmet Götürme Birliği’nden önce Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğünün aynı görevi üstlendiğini ifade eden Vali Işın, “Ancak gelen para personele, makine parkına gidiyordu. Hizmete para kalmıyordu. Sayın Cumhurbaşkanımız İstanbul Belediye Başkanı iken başarı parolası; para yönetimi, proje yönetimi, personel yönetimiydi. Bir irade üçünü iyi yaptığı zaman orada rasyonel bir yönetimle kamu kaynakları en rantabl şekilde halkın hizmetine sunulur.” Dedi. Köylere hizmet götürme birliği yasası ile 2005 yılından itibaren 2 buçuk yıl içinde köylerin kalkındığını ifade eden Işın, tüm kurumların içinde en özgün ve yetkin çalışan kurumun köylere hizmet götürme birliği olduğunu paranın tümünün yatırıma sevk edildiğini vurguladı. Işın, sıfır personel makine parktı masrafı ile birlikteki tüm bütçenin yatırım için kullanıldığını ifade etti.  

‘İŞBİRLİĞİ İÇERİSİNDE ÇALIŞALIM’

Bugüne kadar yapılmış güzel işlerin ardından Kütahya ortak amacı ile güzel işler yapmaya devam edeceklerini dile getiren Işın, “Yarış içinde değil yardımlaşma için de köylerimize illîmize nasıl daha güzel işler yapalım bunu düşünelim. Köylerimizde işlerimiz takip edelim işbirliği içinde çalışalım.” Tavsiyesinde bulundu.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *