CUMHURİYETİN 100. YILINDA DEVLETLEŞME SİSTEMATİĞİ KONUŞULDU ‘CUMHURİYET SİZ GENÇLERE EMANET’

346

Cumhuriyetin 100. Yılında Devletleşme Sistematiği Konferansı’nda konuşan Emekli Tuğg. Prof. Dr. Esat Aslan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarının kurduğu cumhuriyetin gençlere emanet edildiğini hatırlattı.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde Emekli Tuğg. Prof. Dr. Esat Aslan’ın konuşmacı olarak katıldığı Cumhuriyetin 100. Yılında Devletleşme Sistematiği başlıklı konferans düzenlendi. FEF Germiyanoğlu Yakup Bey Salonu’nda, düzenlenen etkinliğe Emekli Tuğg. Prof. Dr. Esat Aslan’ın yanı sıra Rektör Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, rektör yardımcıları Prof. Dr. Özer Aydın, Prof. Dr. Mustafa Arif Özgür ve Prof. Dr. Ayhan Kahraman, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

‘CUMHURİYET DEMEK KUDRET DEMEKTİR’

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşının okunmasıyla başlayan konferansta açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, ” Cumhuriyet, başarı, yürek, kudret demektir. Cumhuriyet bizim için çok önemlidir. Cumhuriyetin 100. yılını kutlamak bizleri çok onurlandırıyor. Misafirimiz olan Esat Aslan hocamız çok kıymetli vazifeler yapmıştır. Akademik alanda da çalışmalar yapmıştır. Kendisi ayrıca gazidir. Hayatını canını, kanını cumhuriyet için ortaya koymuş büyük bir kahramandır. Onu aramızda görmekten ve burada ağırlamaktan dolayı çok mutluyum. Ne mutlu Türküm diyene, ne mutlu Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlayan bizlere” dedi.

DENEYİMLERİNDEN SÖZ ETTİ

Katılımcılara hitaben bir sunum gerçekleştiren Prof. Dr. Esat Aslan, konuşmasında temellerinin atıldığı ilk günden bugüne Türkiye Cumhuriyeti’nin devletleşme sistematiğinden, Türk devletinin dayandığı temel esaslardan, yaşanan tarihsel olaylardan ve görev yaptığı kademelerdeki deneyimlerinden söz etti. Prof. Dr. Aslan, konuşmasının sonunda Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarının kurduğu cumhuriyetin gençlere emanet edildiğini de hatırlattı.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *