‘KÜTAHYA YOKSA CUMHURİYET YOKTU’

343

“Cumhuriyetin 100. Yılında Kütahya” konulu açılışa katılan Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, “Kütahya yoksa cumhuriyet yoktu. Kütahya’dan başlayan bu önemli kıvılcım sonunda bir yıl sonra 29 Ekim’de Cumhuriyetimizin ilanıyla sonuçlandı. İkinci yüzyılda yaşayan bizler ve bizden sonrakiler bu toprakları daha iyi ihya ve imar etmek zorunda” dedi.

Kütahya Belediyemizin sponsorluğunda, Kütahya Evliya Çelebi Fotoğraf Derneği’nin organizasyonuyla düzenlenen “Cumhuriyetin 100. Yılında Kütahya” konulu fotoğraf sergisi düzenlendi. Cumhuriyetin 100. Yılında Kütahya Yarışmasına 600’den fazla fotoğraf katıldı. Jürinin yaptığı değerlendirme sonucu altın, gümüş ve bronz madalya ile mansiyon ödülleri sahiplerini buldu.

‘CUMHURİYET ONURLU YAŞAMDIR’

101 yıl önce bu topraklarda kurtuluş mücadelesini atalarımızın verdiğini ifade eden Başkan Işık, “Çünkü Kütahya yoksa cumhuriyet yoktu. Kütahya’dan başlayan bu önemli kıvılcım sonunda bir yıl sonra 29 Ekim’de Cumhuriyetimizin ilanıyla sonuçlandı ve şükürler olsun ki 100 yıllık cumhuriyet tecrübesini geride bıraktık. Bazen soruyorlar cumhuriyet nedir diye. Cumhuriyet, dik duruştur. Cumhuriyet, onurlu yaşamdır. Cumhuriyet sanatçı, vali, kaymakam, mühendis, doktor, bilim adamı velhasıl Anadolu çocuklarının hak ettiği yerde yerini aldığı rejimin adı. Aksi takdirde bugün ne emniyet müdürüm vardı, ne bizler, ne siz sanatçılar vardı. Cumhuriyet böyle bir rejim.” Dedi.

‘İKİNCİ YÜZYILDA DAHA İYİ OLMALIYIZ’

Cumhuriyetin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşın eşit olarak devletin imkânlarından yararlandırıldığı ve hak ettiği yere geldiği rejimin adı olduğunu vurgulayan Başkan Işık, “Allah, bu rejimi bizlere emanet edenlerden binlerce kez razı olsun. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere onun silah ve yol arkadaşları, Anadolu’daki Fatma Teyze, Ayşe Nine, Ali Amca dualarıyla maddi manevi bu mücadelede yer alarak bugünlere gelmemize vesile oldular. Onlar görevlerini en iyi şekilde yaptılar, bu toprakları vatan yaptılar ve bizlere emanet bıraktılar. Şimdi ikinci yüzyılda yaşayan bizler ve bizden sonrakiler bu toprakları daha iyi ihya ve imar etmek zorunda. Daha zengin, müreffeh toplumu nasıl yaratırız, insanlarımıza hak ettiği hayatı nasıl hazırlarız, bizler de bunu yapacağız.” Dedi.

‘KÜTAHYA BELEDİYESİ BU ŞEHRE

DEĞER KATAN HERKESİN KÖLESİDİR’

Sanat etkinliklerinin önemine vurgu yapan Başkan Işık, “Kütahya Belediyesi, son beş yılda bu salonda çok güzel sergilere ev sahipliği yaptı. Birçok sanatçımız gerçekten bu şehri tanıtan, bu ülkeyi tanıtan, bu şehrin insanlarını değerlendiren birçok sergiyi burada açtılar. Onlar en iyi şekilde bu şehri, bu ülkeyi, bu milleti tanıtıyor. Kütahya’yı, bizim görmediğimiz, bakmadığımız bir pencereden görerek, bakarak kalıcı esere dönüştüren her sanatçımıza teşekkür ediyoruz, Kütahya Belediyesi, bu ülkeye, bu şehre ve bu aziz millete değer katan herkesin kölesidir. Herkesin emrinde, ona amade olmak üzere gece gündüz çalışmayı kendine şiar edinmiş bir belediyedir” ifadelerini kullandı.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *